Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mindent megtudhat a COPD-ről

kategória: COPD, Egészségügyi tájékoztatás, Új termékek, szolgáltatások

A nagy érdeklődés miatt újra ki kellett adni a Springmed Kiadó COPD-ről szóló könyvét, melynek címe: Fulladok, köhögök - COPD-s vagyok?

A középkorú, gyakran köhögő, többnyire dohányos emberek nem gondolnak arra, hogy közülük minden ötödik esetében egy alattomos légúti betegség - a COPD - alakul ki. A COPD előfordulása világszerte nő, 2010-re a negyedik leggyakoribb halálok lesz. Magyarországon közel fél millió embert érint.

A kiadványból megtudható, hogy a légutak fokozódó szűkülete miatt kialakuló betegség miatt az évek során egyre kisebb fizikai terhelésre is fellép a fulladás, légzési nehézség. Az életminőség rohamosan romlik.

A betegség korai felismerése egy egyszerű, 5 perc alatt elvégezhető légzésfunkciós vizsgálattal lehetséges, ami a tüdőgyógyászati szakrendeléseken mindenki számára könnyen elérhető.


A dohányzás elhagyása megállítja a rosszabbodást, és a korszerű kezeléssel javul az életminőség.

A könyvben olvasni lehet a krónikus hörghurutról, tüdőtágulásról (efizéma), a COPD okairól, gyakoriságáról, tüneteiről, a szükséges orvosi vizsgálatokról, a gyógyszerekről, kórházi kezelésről.
Kiderül, hogy mikor válik szükségessé az otthoni oxigénhasználat, és tartalmazza az országban található tüdőgondozókat.

A kötetet Dr. Somfay Attila írta, aki a Szegedi Orvostudományi Egyetem ÁOK, Tüdőgyógyászati Tanszékét vezeti Deszken. A Magyar Tüdőgyógyász Társaság Tudományos Bizottságának vezetője, a Tüdőgyógyász Szakmai Kollégiumnak tagja.

A SpringMed Kiadó Betegtájékoztató Könyvek - PULMONOLÓGIA sorozata a Magyar Tüdőgyógyászok Társasága szakmai támogatásával jelenik meg.

2008.04.24 09:48:02

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Gyógynövények

Gyógyító ételek

Életünk során sok olyan élelmiszerrel találkozunk, amelynek jótékony élettani hatásával nem vagyunk tisztában. A fokhagyma például kedvelt fűszernövény, de egyedülálló ízén kívül, vitamin és ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható.

tovább

Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések