Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mindent felfal álmában

kategória: Alvászavar, Táplálkozás

Igen ritka alvási rendellenességtől szenved egy brit nő, az 55 éves Lesley Cusack: alvaevő. Étvágya remek, éjjelenként 2500 kalóriányi ételt töm magába anélkül, hogy reggel emlékezne lakomáira. Éjjelente nincs önkontrollja, nappal viszont szigorúan fogyókúrázik.

Reggel csak a konyhai nyomokból tud következtetni arra, hogy mit falt fel éjjel. Előfordult már szappan, festék, vazelin, köhögéscsillapító szirup is öntudatlan étrendjében. Hogy elejét vegye alvaevésének, riasztókat szerelt fel a lakásban, hátha azok felébresztik, mikor éjszakai portyára indul, de hiába. A riasztókat alvajárva is kikapcsolja.

"Eddig a festék volt a legborzalmasabb, annyira rettenetes ízű, hogy attól még fel is ébredtem. Mástól és máskor soha. Eltartott egy ideig, míg rájöttem, hogy mi is van a számban" - idézte a nőt a The Daily Telegraph című brit lap.

Paul Reading, a James Cook Egyetemi Kórház neurológusa úgy tudja, hogy a felnőtt brit lakosságnak nagyjából az egy százaléka alvajáró. Egy részük álmában képes egészen összetett cselekvéssorokat végrehajtani, például még főzni is.

2013.04.27 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

Kezdje a reggelt egy alapos szellőztetéssel, nyújtózkodással, és néhány mély belégzéssel a nyitott ablaknál.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések