Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mindegy, hogy milyen, csak tea legyen!

kategória: Táplálkozás

Ki ne hallott volna a tea gyógyító erejéről? Jót tesz a szívnek, jó a rák ellen, csökkenti a stresszt, és még fogyni is lehet tőle. Persze a tea sem mindenre alkalmas csodaszer, de kutatások kimutatták, hogy egyes teákban lévő összetevők előnyösek lehetnek az egészség számára - írja a Fox News.

A fekete tea a teák legelterjedtebb fajtája. Kutatások már kimutatták, hogy a benne található katein csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást, és segít megelőzni a stroke kialakulását.

A zöld tea levelei teljesen más készítési folyamaton mennek keresztül, mint a fekete tea. A leveleket ugyanis leszedik, megszárítják, és hőkezelik, így elkerülik az erjedést. A zöld tea epigallokatekint tartalmaz (ECGC), mely serkenti az anyagcserét felgyorsítja az agy és az idegrendszer működésének. A zöld teában található koffein az EGCG-vel együtt bizonyítottan 12 százalékkal növeli a zsírégetést.

Az oolong tea különösen gazdag olyan polifenolokban, amelyek a triglicerideket lebontó enzimeket aktiválják, és szerepet játszanak a daganatsejtek elleni küzdelemben is.

A fehér tea többek között flavonoidokat tartalmaz. Tudjuk ezek az antioxidánsok megakadályozzák a rákos sejtek növekedését, és megelőzik az újabbak kialakulását.

2012.04.25 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - arról, hogy miért érdemes kiváltani a Start Extra-kártyát

A történelemkönyvünkben volt egy korabeli fénykép arról, ahogy láthatóan polgári öltözetű férfiak utcát sepertek, vagy havat lapátoltak? - már nem emlékszem, és nincs is kedvem utána nézni. A világgazdasági válságról szólt a lecke. A múlt századiról.

tovább

Tippek:

A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.


Szponzorált hirdetések