Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Milyen "üzemanyagra" vágyik 70 milliárd sejt reggelente?

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Táplálkozás, Új termékek, szolgáltatások

Nyolc, tíz, tizenkét órányi "éhezés" után szüksége van testünk 70 milliárd sejtjének valamire, amivel elindíthatja az aznapi "üzemet" - ez a reggeli, amit minden negyedik magyar kihagy, és ezzel éhezésre kárhoztatja sejtjeit. Ráadásul ezzel kiteszi magát annak, hogy napközben magasabb kalóriatartalmú ételeket választ étkezéskor - ezt derítették ki az Imperial College London kutatásai.
De az sem feltétlenül tesz jót magával, aki zsíros, nehéz étellel, vagy értéktelen, valódi tápanyagokban szegény élelmiszert, például édességet választ magának ébredés után - ezzel azt éri el, hogy vércukorszintje gyorsan emelkedik és süllyed, nassolásra és falatozásra késztetve a szervezetet.

A nem megfelelő táplálkozás általános fáradtsághoz, fejfájáshoz, gyomor- és bélproblémákhoz, vagy akár túlsúlyhoz is vezethet. Az legjobb, ha egy bőséges, de egészséges és kalóriaszegény reggelivel kezdjük a napot, így sikerülhet megőrizni egészséges testsúlyunkat - hangsúlyozza dr. Anthony Goldstone, az Imperial College London munkatársa.

De létezik olyan ember, aki képes naponta (az ajánlásoknak megfelelően) 4-5x zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani? És ha igen, akkor ezzel kielégíti szervezetének tápanyagigényét? - kérdezte Hoffmann Éva, a Herbalife tanácsadója, amikor bemutatták az Egészséges Reggeli programot.
Egy karlsruhei táplálkozástudományi laboratórium kutatásai szerint jelentős mértékben csökkent a zöldségek és gyümölcsök tápanyagtartalma a termőföldek kimerülése, a hosszú szállítás és tárolás miatt, tehát azok sem jutnak hozzá feltétlenül a megfelelő mennyiségben, akik szeretik ezeket. Már az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is ajánlja, hogy étrend-kiegészítőkkel pótoljuk a hiányzó tápanyagokat.

A nap egészséges elkezdéséhez arra lenne szüksége a szervezetnek, hogy az éjszakai regenerálódás során kiürült tápanyagraktárakat feltöltsük, energiával lássuk el a működéshez, folyadékot pótoljunk (hiszen éjjel nem ittunk, csak a vesénk dolgozott), illetve olyan táplálékot fogyasszunk, ami normális vércukorszintet eredményez.

A cég képviselői szerint a Herbalife termékei alkalmasak arra, hogy rövid idő alatt egészséges reggelit adhassunk a családnak,

Médiatár főoldal
animáció

Vitaminok és ásványi anyagok

Vitaminok és ásványi anyagok
Formula 1 shake-jük például koncentráltan tartalmaz számos vitamint és ásványi anyagot, nyomelemet, ami a szervezet reggeli elindításához szükséges, ráadásul optimális arányban tartalmaz szójafehérjét, rostokat, segít a teltségérzet és a megfelelő energiaszint fenntartásában - és mindezt csupán 220 kalóriában, így fogyókúrázók, illetve a súlyukra odafigyelők étrendjébe is tökéletesen beleillik. Tapasztalatok szerint ez a reggeli az idősebbeknek is jól esik.

Egy fogyókúrázók körében végzett felmérés során például a csoport egyik a diéta során fele használta a cég termékei, másik fele nem. Néhány hónappal később kiderült, hogy az étrend-kiegészítőt fogyasztó csoport tagjai zsírból fogytak, míg a másik csoport izomszövetet is veszített a fogyás során - pedig ez nem kívánatos - hívták fel a figyelmet a szakemberek az egészséges reggeliről tartott sajtótájékoztatón.

Kéky Kira

2009.11.16 00:02:00

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések