Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mikor kezdődik a tökéletes éjszaka?

kategória: Alvászavar

Egy friss tanulmány szerint a kellő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészséges, sikeres életvitelhez, továbbá nagyon fontos az egész éjszakát végigaludni, főleg annak, aki dolgozik.

A Surrey Alváskutató Központ munkatársai arról számoltak be, hogy minden szervezetben működik egy belső óra, amely meghatározza, hogy korán vagy későn fekvő típusok vagyunk-e. A későn fekvők általában extrovertált típusok, ugyanakkor szokásuk komoly hátrányt jelenthet számukra a hivatásuk terén, hiszen általában fontos, hogy az ember reggel friss legyen és tudjon a munkájára összpontosítani.

Bár a kutatók szerint a génjeink határozzák meg, milyen típusú alvók vagyunk, azért létezik néhány mód, amivel elérhető, hogy korábban lefeküdjünk. A legfontosabb, hogy ellenőriztetni kell, nincs-e valami egészségügyi oka annak, hogy nem tudunk időben elaludni, és ha kiderül valami ezzel kapcsolatban, azt kezeltetni kell.

Noha számos műszer és orvosság létezik az álmatlanság leküzdésére, a kutatók inkább olyan természetes módszereket javasolnak, mint például az ébresztőóra korábbi időpontra történő beállítása, vagy azon helyzetek elkerülése, amelyek túlságosan kimerültté tesznek, illetve felborítják a szokásos alvásritmusunkat.

2011.01.17 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Gyógyító fürdők

Úgy érzi, hogy jót tenne sajgó vállainak, fájós derekának vagy végtagjainak, ha gyógyfürdőben kezeltethetné magát? Beszéljen orvosával! Cikkünkből megtudhatja, mi tartozik ehhez az ellátási formához.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések