Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Miért nem leszünk immunisak a megfázásra?

kategória: Asztma, Nátha-influenza

Miért nem vagyunk képesek immunissá válni az egyszerű megfázással szemben, miért betegszünk meg újra és újra? A Bécsi Orvosi Egyetem kutatói rájöttek.

Katarzyna Niespodziana (Patopszichológiai és Allergiakutatási Intézet) a FASEB Journal című szaklapban megjelent cikke szerint a rhinovírus elleni humán immunválaszok soha nem érik el céljukat. A meghűlést okozó vírus elleni immunválasz a kórokozó vírussejtjének belsejét veszi célba, nem a váladékszövethez csatlakozó külső réteget. "Az antitestek nem a megfelelő helyen támadnak, így sosem érik el céljukat. Ezért lehetséges, hogy más vírusos betegségekkel ellentétben a megfázással szemben sosem alakul ki védettség, és a páciens beteg marad" - foglalta össze az eredményt Rudolf Valenta, az Egyetem kutatási vezetője.

A kutatási eredmények a tudósok reményei szerint hozzájárulhatnak olyan antitestek kifejlesztéséhez, amelyek ellenállóvá tehetnek az asztmások számára különösen veszélyes meghűléssel szemben. Az EU Predicta elnevezésű projektjében jelenleg is folynak a kutatások a megfázás elleni vakcina kifejlesztésére.

2012.03.17 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések