Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Miért látszunk télen öregebbnek?

kategória: Bőrgyógyászat

Télen sápadtabb az arcbőr, így feltűnőbbek a szem alatti karikák, mert jobban látszanak. A szem alatti sötét táskákat vékony hajszálerek okozzák, amelyekből beszivárog a vér a bőr alá, ahol oxidálódni kezd, ettől alakulnak ki a zúzódásokhoz hasonló foltok. A New York-i AMA Laboratóriumban végzett kutatás szerint a 27-60 év közti nők 82 százaléka küzd télen a szem alatti karikákkal. Nyáron csak 38 százalék ez az arány.

Az Adonia Organics kutatói szerint nincs ugyan lehetőség a karikák teljes eltüntetésére, de néhány módszerrel halványíthatjuk őket. Ha nap közben akár csak egy negyedórát tudunk aludni, máris sokkal kipihentebbnek érezzük magunkat. Egy kis hűvös borogatás összehúzza a véredényeket, ettől enyhül a puffadás.

Jót tesznek a K-vitamint tartalmazó kenőcsök is. A túl sós ételek hatására viszont a szemkörnyék felpuffad, mert a só visszatartja a folyadékot. "Egyre több tanulmány bizonyítja be, hogy a D- és K-vitamin alacsony szintje közrejátszik a karikák kialakulásában" - mondja dr. Mark Binette öregedéstudományi szakértő.

2011.12.16 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Betegséggel edzeni

Szerencsére az aktív testmozgás egyre többünk életmódjának szerves része lesz. Sőt, vannak olyanok, akik a világ minden kincséért se hagynák ki az aznapra "előírt penzumot". Pedig betegen edzeni nemhogy nem használ, hanem veszélyes is.

tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.


Szponzorált hirdetések