Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az idős férfiak az erős illatokat szeretik

kategória: Öregedés

Mivel a szaglás gyengül a korral, az idősebb férfiak többnyire erősebb arcszeszt és parfümöt vásárolnak - derült ki egy új felmérésből.

A tinédzser fiúkkal is gyakran előfordul, hogy túlzásba esnek, amikor felfedezik az arcszeszek és a parfümök világát, de egy új kutatás szerint az erős illatok inkább a hatvanas éveikben járó férfiakra jellemzőek. Ebben a korban ugyanis már jelentősen romlik az emberek szaglása, és egyre több parfümöt fújnak magukra, hogy ugyanazt a hatást elérjék. Ez egyébként akkor is előfordulhat, ha az orrunk annyira megszokta a saját kedvenc illatunkat, hogy szinte már nem is érezzük magunkon.

A Debenhams kutatása arra is fényt derített, hogy korosztályonként az ízlés is eltérő. A korosabbak főként a klasszikus illatokat kedvelik.

Az éltesebb férfiak 63 százalékánál előfordul, hogy egyszerre öt különböző illatot is tartanak otthon, és a hangulatuknak megfelelően váltogatják ezeket. 71 százalékuk elismerte, hogy párja többnyire beleszól, milyen illatot válasszon.
  

2011.11.20 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Betegápolás otthon

A betegek kerülhetnek olyan állapotba, lehetnek olyan sérüléseik, amikor - a rosszabbodást megelőzendő - nagyon oda kell figyelni arra, hogyan kell őket fektetni, ültetni, mosdatni, illetve, ha szükséges elsősegélynyújtásban részesíteni.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések