Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az idős férfiak az erős illatokat szeretik

kategória: Öregedés

Mivel a szaglás gyengül a korral, az idősebb férfiak többnyire erősebb arcszeszt és parfümöt vásárolnak - derült ki egy új felmérésből.

A tinédzser fiúkkal is gyakran előfordul, hogy túlzásba esnek, amikor felfedezik az arcszeszek és a parfümök világát, de egy új kutatás szerint az erős illatok inkább a hatvanas éveikben járó férfiakra jellemzőek. Ebben a korban ugyanis már jelentősen romlik az emberek szaglása, és egyre több parfümöt fújnak magukra, hogy ugyanazt a hatást elérjék. Ez egyébként akkor is előfordulhat, ha az orrunk annyira megszokta a saját kedvenc illatunkat, hogy szinte már nem is érezzük magunkon.

A Debenhams kutatása arra is fényt derített, hogy korosztályonként az ízlés is eltérő. A korosabbak főként a klasszikus illatokat kedvelik.

Az éltesebb férfiak 63 százalékánál előfordul, hogy egyszerre öt különböző illatot is tartanak otthon, és a hangulatuknak megfelelően váltogatják ezeket. 71 százalékuk elismerte, hogy párja többnyire beleszól, milyen illatot válasszon.
  

2011.11.20 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A szájhigiéniának is van köze a szívinfarktushoz. A fogszuvasodás közvetetten gyengíti az immunrendszert, és árt az artériáknak, a szívinfarktus kialakulásában is lehet szerepe. A rendszeres fogmosás mellett a fogselyem használata is ajánlott.


Szponzorált hirdetések