Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mi van a levegőben?

kategória: Allergia

Leginkább a csalánfélék és a kültéri allergén gombák okozhatnak tüneteket az arra érzékenyeknek - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az elmúlt napokban ugyan kissé emelkedett, de összességében még mindig alacsony a pollenterhelés az országban. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatához eddig beérkezett adatok szerint a szelídgesztenye, az útifű, a hárs, az ernyősvirágzatúak és a lórom pollenszemeit alacsony koncentrációban regisztrálták. Budapesten egy-egy napon a libatopfélék, a kender és a pázsitfűfélék pollenszemeiből mértek közepes koncentrációt.


Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet honlapján idén is külön tájékoztat a parlagfűhelyzetről a tavaly indított Parlagfű Pollen Riasztási Rendszeren. Páldy Anna, az intézet megbízott főigazgató-helyettes főorvosa sajtótájékoztatón jelentette be: közeleg a parlagfűszezon, itt az ideje, hogy a parlagfű-allergiások megkezdjék a felkészülést, és felkeressék orvosukat.

Eddig a parlagfű pollenszemeit még csak szórványosan, egy-egy állomáson észlelték. A főorvos szerint augusztus elejére várható, hogy országszerte megjelenik a pollencsapdákban. A hónap közepén pedig már várhatóan mindenhol tüneteket okozó koncentrációban lesz jelen a levegőben. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján augusztus utolsó, illetve szeptember első hetében tetőzhet a parlagfű pollenkoncentrációja.

Animáció: HáziPatika.com

2012.07.24 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések