Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mi történt? Egyre egészségesebbek a tinédzserek!

kategória: Depresszió, Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Gyermek-egészségügy

A mostani tinédzserek egészségesebbek, boldogabbak és egészségesebben táplálkoznak, mint hét évvel ezelőtt vizsgált társaik - derül ki egy friss kutatásból.


Általánosságban elmondható, hogy a mostani felső tagozatosok elégedettebbek az életükkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra, egészségesebben étkeznek, fizikailag aktívabbak és ritkábban nyúlnak cigarettához és különféle drogokhoz, mint a 2001-ben vizsgált tinédzserek - állítják Új-zélandi kutatók. A kutatás során 100 véletlenszerűen kiválasztott iskola közel 9500 diákját vizsgálták meg.

2007-ben a diákok több mint háromnegyede vallotta, hogy elégedett a családi életével. A megkérdezettek 81 százaléka érezte biztonságban magát az otthonában és a közvetlen környezetében. A depressziós tünetek előfordulása közel két százalékot csökkent a 2001-2007 közti időszakban, és jóval kevesebben kíséreltek meg öngyilkosságot, mint korábban.

A dohányzás és a drogfogyasztás előfordulása is csökkent az előző vizsgálat óta, átlagosan 8-12 százalékkal. Az alkoholfogyasztás és a szexuális aktivitás aránya ebben a korosztályban nem változott.

Animáció: HáziPatika.com

2008.12.14 12:21:26

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések