Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mezítlábas betegségek

kategória: Bőrgyógyászat, Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gombafertőzések, Gyermek-egészségügy, Vészhelyzetek, katasztrófák

Nyáron előszeretettel mezítlábaskodunk, azonban érdemes vigyázni, mert a cipő és zokni nélküliség gyakran okoz olyan sérüléseket, melyek elfertőződhetnek, és csak műtéti úton kezelhetők. Ha mégis úgy döntünk, ledobjuk a papucsot, érdemes megfogadni az Amerikai Láb és Bokasebészek Társaságának ajánlásait.

Legyünk beoltva tetanusz ellen. Célszerű emlékeztető oltást adni 10 évenként.
Kenjük be napvédő krémmel lábfejünk tetejét és talpunkat is, hiszen bár ritkán alakul ki bőrrák a lábon, de akár halálos is lehet. Viseljünk strandpapucsot medencék, öltözők és strandok közelében, hogy megakadályozzuk az elcsúszást, megvédjük lábunkat a fűben bujkáló láthatatlan éles tárgyaktól és megelőzzük a baktériumok és más kórokozók elszaporodását, melyek lábgombásodást, szemölcsöt vagy egyéb lábproblémákat okozhatnak. 
Cukorbeteg emberek soha ne közlekedjenek mezítláb, mert előfordulhat, hogy nem érzik, ha megsérülnek. Rendszeresen vizsgáljuk át lábunkat, és ha valamilyen szokatlan szemölcsöt, bőrkeményedést, benőtt körmöt, gyanús anyajegyet, vagy foltot találunk, forduljunk orvoshoz, mert könnyebb a megelőzés, mint a kezelés.

2008.07.02 08:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Megmérgezzük magunkat?

Minden tizedik európainak baj van a veséjével. Lehet, hogy Ön is közéjük tartozik? A betegség könnyen, gyorsan felismerhető, és megfelelő kezeléssel megelőzhető a dialízis vagy veseátültetés. Olvassa el, mit kell tennie!

tovább

Tippek:

Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.


Szponzorált hirdetések