Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mezítlábas betegségek

kategória: Bőrgyógyászat, Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gombafertőzések, Gyermek-egészségügy, Vészhelyzetek, katasztrófák

Nyáron előszeretettel mezítlábaskodunk, azonban érdemes vigyázni, mert a cipő és zokni nélküliség gyakran okoz olyan sérüléseket, melyek elfertőződhetnek, és csak műtéti úton kezelhetők. Ha mégis úgy döntünk, ledobjuk a papucsot, érdemes megfogadni az Amerikai Láb és Bokasebészek Társaságának ajánlásait.

Legyünk beoltva tetanusz ellen. Célszerű emlékeztető oltást adni 10 évenként.
Kenjük be napvédő krémmel lábfejünk tetejét és talpunkat is, hiszen bár ritkán alakul ki bőrrák a lábon, de akár halálos is lehet. Viseljünk strandpapucsot medencék, öltözők és strandok közelében, hogy megakadályozzuk az elcsúszást, megvédjük lábunkat a fűben bujkáló láthatatlan éles tárgyaktól és megelőzzük a baktériumok és más kórokozók elszaporodását, melyek lábgombásodást, szemölcsöt vagy egyéb lábproblémákat okozhatnak. 
Cukorbeteg emberek soha ne közlekedjenek mezítláb, mert előfordulhat, hogy nem érzik, ha megsérülnek. Rendszeresen vizsgáljuk át lábunkat, és ha valamilyen szokatlan szemölcsöt, bőrkeményedést, benőtt körmöt, gyanús anyajegyet, vagy foltot találunk, forduljunk orvoshoz, mert könnyebb a megelőzés, mint a kezelés.

2008.07.02 08:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A szex nemcsak a fiatalok kiváltsága

A szerelem még az idősek otthonában is gyakori látogató. Az sem ritka, hogy egybekel az "ifjú pár". Mielőtt bárki azt gondolná, hogy az időskori szerelem csak plátói, jobb, ha felidézi a mondást: öreg ember nem vén ember.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések