Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Merevedési zavar = szívbetegség?

kategória: Erektilis diszfunkció, Férfi problémák, Szív- és érrendszeri betegségek

Az erektilis diszfunkció súlyosabb betegségek előjele is lehet. Egy nemrég végzett kutatás szerint az impotenciával küzdő cukorbeteg férfiak körében közel kétszer gyakrabban fordulnak elő súlyos szív- és érrendszeri betegségek - áll a 'Journal of the American College of Cardiology' című szaklapban

Médiatár főoldal
animáció

Szívbillentyű- elégtelenség

Szívbillentyű- elégtelenség
"A kettes típusú cukorbetegségben szenvedő férfiak nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy ne törődjenek a merevedési zavaraikkal, az ugyanis sokkal súlyosabb problémákat is jelezhet" - nyilatkozta Dr. Peter C. Y. Tong, a Hong Kongban található Walesi Herceg Kórház segédprofesszora.

A merevedési gondokkal küzdő férfiaknak ezért tanácsos minél hamarabb felkeresni kezelőorvosukat, hogy még időben felkészülhessenek az esetleges későbbi gondokra. Különböző életmódbeli változásokkal, diétával, edzéssel, gyógyszeres kezeléssel ugyanis sok esetben elkerülhetők a későbbi szövődmények.

Dr. Tong a mostani tanulmány elkészítésekor az 50-es éveikben lévő férfiakat vizsgált meg. Adatai szerint az erektilis diszfunkcióban szenvedő férfiak körében kétszer olyan gyakoriak voltak a koronáriás szívbetegségek, mint a merevedési zavaroktól mentes férfiaknál. A 616 erektilis diszfunkcióban szenvedő férfi közül 49-nél alakultak ki különböző kardiovaszkuláris betegségek a vizsgálat ideje alatt.

A doktor szerint a szívbetegségek kialakulásának esélye jóval nagyobb volt azoknál a cukorbetegeknél, akiknek kórtörténetében korábban szerepelt már valamilyen koronáriás szívbetegség.

2008.05.22 15:45:41

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.


Szponzorált hirdetések