Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mennyi pénzért fogyna le?

kategória:

Pénzzel rá lehet venni az embereket a fogyásra - állítják amerikai kutatók, ám a leadott kilók a csábító összegek folyósításának megszűnésével visszajöhetnek.

A kutatók két vizsgálatot végeztek.
Az egyikben a résztvevők akkor kaptak díjat, ha elérték a céltestsúlyt, vagy még alacsonyabb testsúlyt.
A másik esetben a résztvevők saját pénzüket fektették be, melyet elveszítettek, ha nem sikerült a kitűzött fogyást véghezvinni. A kontroll csoport tagjainál mindössze havonta mérték a résztvevők testsúlyát. A cél heti egy-egy font (453,6 g) fogyás 16 héten keresztül (összesen 7,3 kg).

A pénzügyi alapon fogyók átlagosan 3,9 fonttal (1,8 kg) többet fogytak, mint a kontroll csoport tagjai. A saját tőkét befektetők átlagosan 378,49 dollárt nyertek, míg a többiek 272,8 dollárral lettek gazdagabbak a vizsgálat végére. A kontroll csoporthoz viszonyítva az ajándékösszegekért fogyók 13,1 fonttal (5,9 kg), a saját pénzükkel játszók 14 fonttal (6,4 kg) lettek könnyebbek. Ebben a két csoportban a résztvevők fele érte el az eredetileg kitűzött célt, 47,4 százalék az ajándékpénzt kapóknál, 52,6 százalék a saját befektetést kockáztatóknál.

A kontroll csoportból mindössze 10,5 százalék érte el a 16 fontnyi fogyást, írták a Pennsylvaniai Egyetem Orvostudományi Karának és a Wharton Egyetem kutatói. Mindkét pénzügyi csoport tagjai visszaszedtek a leadott kilókból hét hónap elteltével, de még ekkor is könnyebbek voltak, mint a vizsgálat kezdetén. Az eredményekről szóló tudományos cikk a Journal of the American Medical Association decemberi számában jelent meg.

2008.12.15 08:05:35

forrás: Medipress

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Tippek:

  A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.

  Praktikák:

  VitaminABC

  VitaminABC
  tovább


  Szponzorált hirdetések