Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Melyik kórházat ajándékozza meg a HáziPatika.com és a Pfizer?

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Programajánló, Új termékek, szolgáltatások

A betegek szavazatai alapján kap több kórház ajándékba számítógépet - ez ugyanis már hagyományosan "Az év kórháza" szavazás nyerteseinek jutalma. A nyereményeket egymillió forint értékben immár hagyományosan a Pfizer gyógyszergyár adja.
A HáziPatika.com honlapján idén is elkezdődött a szavazatok begyűjtése, az elégedett vagy elégedetlen betegek a www.azevkorhaza.hu oldalon adhatják le a voksaikat.

A Kocsis Gábor, a HáziPatika.com ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatóján ismertette annak a felmérésnek az eredményeit, amelyen az eddigi nyerteseket kérdezték meg a szavazás, illetve helyezés hatásairól.
Kiderült, hogy kórházak büszkék voltak "Az év kórháza" cím elnyerésére, így külső és belső fórumaikon is fontosnak tartották "Az év kórháza" címmel kapcsolatos kommunikációt: többnyire értekezleteken, rendezvényeken, belső hírlevélben tájékoztatták a dolgozókat az intézményvezetők. A dolgozók a kitüntetésről átlagosan két és fél hónapig beszéltek, több kórházban fél évig is téma volt az intézményen belül. A kórházigazgatók válaszai alapján a kezdeményezés rendkívül pozitív módon motiválta a dolgozókat, akik a címet lelkesítő erkölcsi elismerésnek tekintik és - amellett, hogy folyamatosan érzik az általuk végzett munka jelentőségét és súlyát -, mivel "a cím kötelez", még inkább motiválva érzik magukat hivatásuk gyakorlásában, munkájuk kiemelkedően magas szintű elvégzésében. Mindent megtesznek azért, hogy 2009-ben is jó eredményt érjenek el "Az év kórháza" pályázaton.


Nem csak a dolgozók elégedettségét tapasztalták az intézményvezetők, hanem a betegek is gratuláltak az elismeréshez. Volt olyan kórház, ahol a betegek hónapokig emlegették a kitüntetést. Az egyik nyertes intézményben a kitüntetés hatására a betegforgalom a sokszorosára növekedett, mivel kihasználták "Az év kórháza" cím generálta figyelmet, és egészségügyi felvilágosítással kapcsolatos információkat is sikerült eljuttatni a területükön élőkhöz. Ennek eredményeként a lakosság informáltsága emelte a rehabilitációra jelentkezők számát.

"Az év kórháza" program célja, hogy tisztán lássuk és láttassuk a hazai kórházakat, a hazai egészségügyi ellátás színvonalát, és felhívjuk a figyelmet a pozitív példákra.
Évről évre tízezrek vállalkoztak a véleménynyilvánításra, és a kapott adatok - bár szubjektív forrásból, a betegektől származnak - objektív rangsorolásra is alkalmasak, hiszen számtalan kategóriában lehetett szavazni minden évben.

"Az év kórháza" szavazás honlapja a www.azevkorhaza.hu, amely a www.hazipatika.com egyik aloldala. Itt 5 kategóriában lehet szavazni minden hazai, állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő kórházra és klinikára 2009. december 31-ig. A következő kategóriákban lehet értékelni az egészségügyi intézményeket: orvos-szakmai ellátás, ápoló és szakszemélyzet, kórházi infrastruktúra, ellátás (elhelyezés, étkeztetés stb.), környezet, tisztaság.
Idén a szavazás menete módosul a korábbi évek gyakorlatához képest, hiszen az új rendszerben minden, interneten leadott szavazatot egy alapdíjas SMS elküldésével meg kell erősíteni - ez a szavazás biztonságos és tiszta menetét segíti.

"Jövő januárban a Magyar Tudományos Akadémián ünnepélyes eredményhirdetést tartunk, ahol az öt kategóriagyőztes mellett kihirdetjük az abszolút győztes intézményt, amely egy évig viselheti a megtisztelő 'Az év kórháza' kitüntető címet. Korszerű számítástechnikai eszközökkel jutalmazzuk a győzteseket, ezzel is segítve a köztudomásúlag szűkös anyagi helyzetben lévő egészségügyi intézmények működését" - mondta Kocsis Gábor, a kezdeményezés főszervezője.

Prof. Dr. Merkely Béla, a programindító sajtótájékoztatónak helyt adó SE Kardiológiai Központ igazgatója büszke arra, hogy tavaly összesítésben a második legjobb lett az intézményük. Úgy véli, ez az ott dolgozóknak jólesik, és fontos visszajelzés a betegek részéről. Idén is harcba szállnak a kitüntető helyezésért.

Dr. Pilling János, a SE Magatartástudományi Intézetének szakértője szerint valóban kiemelkedően fontos, hogy érzik magukat a betegek egy gyógyítási folyamaton belül, milyen az orvos-beteg kommunikáció, sikerül-e megfelelő bizalmi légkört teremteni, és a gyógyításhoz szükséges információkat átadni.

2009.10.13 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések