Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mellrákellenes a rózsaszín mobil!

kategória: Celeb, Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Nőgyógyászat, Új termékek, szolgáltatások

Limitált szériájú, rózsaszín mobiljai eladásából jelentős összegeket különít el a mellrák elleni küzdelem támogatására a Samsung amellett, hogy adományokkal is segíti a munkát - olvasható a cég közleményében.

A világon minden 29. másodpercben diagnosztizálnak mellrákot és minden 75. másodpercben meghal valaki ebben a betegségben, összesen több mint 1,1 millió nőnél állapítják meg ezt a betegséget évente. Ez az összes daganatos megbetegedés tíz százaléka.

Szűréssel a mellrák korai stádiumban felfedezhető, és nagy valószínűséggel kezelhető. A tapasztalatok szerint, ha időben észreveszik a betegséget, akkor 95 százalékos a gyógyulás esélye.

Magyarországon jelenleg a 45-65 éves nők körében kötelező a szűrés két évente, azonban a betegség már fiatalabb korban is egyre komolyabb veszélyt jelent.

A világ vezető telekommunikációs vállalata ismertséget és jelenlétet felhasználva próbál minél nagyobb erőket mozgósítani a mellrák elleni küzdelemhez - emelik ki közleményükben.


Tavaly 1,1 millió dollárt gyűjtött össze ez ellen a betegség ellen küzdő különböző alapítványok javára, idén még többet szeretne áldozni erre a célra.
Magyarországon Schell Judit színésznő segítségével indult el a mellrák ellenes országos kampány, amelynek köszönhetően folyamatosan tájékoztatják a nőket a megelőzéséről, a szűrés fontosságáról.

A Samsung emellett mobil szűrőállomást is működtet, amely idén december közepéig Esztergomba, Pápára, Ajkára, Hajdúszoboszlóra, Karcagra, Gyöngyösre, Gödöllőre, Ceglédre, Kiskunfélegyházára, Paksra, és Dombóvárra fog majd megérkezni.

A programhoz kapcsolódó oldalon, a www.mobilszures.hu honlapon pedig minden felmerülő kérdésre, problémára igyekeznek választ adni a rendelkezésre álló szakértők.
A limitált szériában kapható rózsaszín Samsung F480, U800 illetve L310 telefonok megvásárlásával pedig a felhasználók is hozzájárulnak a mellrák ellenes küzdelemhez.

"Minden rózsaszín Samsung mobil eladásából 3,000 forintot a mellrák elleni küzdelemre fordítunk, amelyet még további pénzadománnyal is kiegészítünk. Ezek a telefonjaink havonta emlékeztetik tulajdonosukat az önvizsgálatra illetve videós útmutatóval segítik ennek megfelelő elvégzését. A készülékek tulajdonosai ezekkel a beépített funkciókkal jobban oda tudnak figyelni az egészségükre. " - hangsúlyozta Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. Telekom üzletágának vezetője.

Az eladásokból befolyt bevételek segítségével lehetővé válik egy digitális mammográf beszerzése a Zala Megyei Kórháznak, továbbá Hajdú-Bihar megyében - Hajdúböszörmény, Hajdúhadház és Polgár környékén - 75 ezer nő juthat el az illetékes szűrőközpontba. A cég az önkormányzatok és OEP által szervezett külön buszjáratok finanszírozását vállalja két millió forint értékben.

2008.10.26 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Zöldségekkel szebb színben látjuk a világot

Napi fél kiló színpompás zöldség és gyümölcs - ennyit kellene a szakértők szerint elfogyasztanunk ahhoz, hogy hozzájáruljunk a daganatos betegségek egyes fajtái, valamint az időskori szembetegségek megelőzéséhez.

tovább


Szponzorált hirdetések