Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Készül a hatásos fogyókúra-pirula

kategória: Elhízás

Hamarosan kapható az új csodaszer, segítségével bárki éhezés és mellékhatások nélkül megszabadulhat a felesleges kilóktól. Valószínűleg minden fogyókúrázó álma, hogy mozgás és diéta, de főként éhezés nélkül érjen célt. Hiába azonban a sok csodaszernek látszó fogyókúrás tabletta, a többségük kellemetlen mellékhatásokat okoz, vagy kiegészítő diétát igényelne.

Az egyik legismertebb ilyen gyógyszer például úgy működik, hogy a gyomorba kerülve megakadályozza az elfogyasztott zsír egy részének a felszívódását. Ez jól hangzik, de a lelkes vásárlók többsége hamarosan szembesül a kellemetlen mellékhatásokkal, olyanokkal mint emésztési panaszok, hasmenés. Nemrégiben egyébként ki is vontak a forgalomból olyan tablettákat, amelyek esetében félő volt, hogy szív- és érrendszeri panaszokat, pszichés problémákat okoznak. 

Stephen Bloom professzor, az Imperial College London professzora ezért egy olyan fogyókúrás tabletta kifejlesztésén dolgozik, amely minden mellékhatástól mentes és roppant hatékony. Úgy gondolja, hogy a megoldást egy az úgynevezett oxyntomodulin hormont utánzó anyag jelentené.

Ezt a hormont akkor termeli a szervezet, ha eleget evett, vagyis jóllakott. A kutatók megfigyelték, hogy ennek a hormonnak növekszik a szintje a gyomor-bypass (gyomorszűkítő) műtéteken átesett személyekben is. A betegek szervezete a kisebb gyomor esetén ugyanis hamarabb küld jeleket a teltség érzéséről. A szakértők szerint ezért az új tabletta is hasonlóan működne, csak a kockázatos műtéti beavatkozása nélkül. "Drámai fogyást érhetnénk el ezzel a módszerrel. Hiszen, ha nem vagyunk éhesek, az étel sem vonzó" - feltételezi a professzor.


Animáció: HáziPatika.com

2011.12.30 00:02:00

forrás: Medipress


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések