Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Bőrrákgyógyítás - mellékhatás nélkül

kategória: Daganatos betegségek, Táplálkozás

A kutatók arról számoltak be, hogy a zöld teában található egyik vegyület a bőrrák két típusának kezelésére is alkalmas, de ha a teát isszuk, az anyag nem elég hatékony. Amikor azonban laboratóriumi körülmények között kezelték a daganatos sejteket a vegyülettel, a tumorok kétharmada összezsugorodott vagy eltűnt.


A Strathclyde-i és a Glasgow-i Egyetemek kutatói felfedezték, hogy az epigallokatekin-gallát nevű anyag nem jár mellékhatásokkal a többi sejtre és szövetre. Epigallokatekin-gallát és transzferin felhasználásával létrehoztak egy sejtet. Utóbbi természetes módon megcélozza a hozzákapcsolódik a daganatos sejtek felszínéhez. A daganatokat ezzel a sejttel kezelték. A kísérleteket laphámsejtes rákkal és melanomával végezték.

A kísérletek során a daganatok 40 százaléka eltűnt, és a laphámsejtes rák esetében a daganatok 30, melanoma esetében pedig 20 százaléka összezsugorodott. A melanóma daganatok további 10 százaléka stabilizálódott, vagyis nem nőtt tovább.

A Nanomedicine szaklapban publikált kutatás vezetője, Dr. Christine Dufes elmondta, a reménykeltő eredmények utat nyithatnak az új, hatékony rákkezelések kifejlesztése számára. "Amikor a módszerünket használtuk, a zöld tea kivonata naponta csökkentette a daganatok egy részének méretét, sőt egyes esetekben teljesen el is tüntette a tumort. Ha viszont a kivonatot másképpen próbáltuk alkalmazni, például ivással, az anyag hatástalannak bizonyult, és a daganatok folytatták a növekedést."

Animáció: HáziPatika.com

2012.08.29 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések