Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Méhnyakrák elleni oltás harmadáron

kategória: Daganatos betegségek, Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet, HPV, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Nőgyógyászat, Szexológia

Méhnyakrák elleni vakcinával oltják be a Vácott élő 12-13 éves, a programban önkéntes alapon résztvevő több mint száz lányt úgy, hogy a költségeket egyenlő részben szülők, Vác Város Önkormányzata és az Egészséges Ifjúságért Alapítvány viselik. Így a szülőknek a 90 ezer forintos oltássorozatért 30 ezer forintot kell fizeti.
Ez a kezdeményezés országosan egyedülálló - olvasható az erről szóló sajtóközleményben.

Az oltással a méhnyakrák kialakulását előzik meg, és mint minden betegségnél, itt is a betegség megelőzése a leghasznosabb.

A programba 12-13 éves lányok kerültek, a városban majdnem 400 ilyen korú lány él. Ez a korcsoport több szempontból is optimális az oltáshoz: ebben az életkorban a legjobb az immunrendszer válasza, a kislányok még nagy valószínűséggel nem élnek szexuális életet és ebben az életkorban nem kapnak egyéb, kötelező védőoltást.

Az első oltás beadása szeptember végén lesz.

Az oltást megelőzi egy ismeretterjesztő, figyelemfelhívó, népességnevelő program, mely a méhnyakrákról, a human papilloma vírusról, a védekezésről is szólt.

A tervek szerint a programot Vác Város Önkormányzata és az Egészséges Ifjúságért Alapítvány a következő években is folytatni szeretné, melynek keretében a felnövekvő korosztályoknak is biztosítani szeretné a védőoltást.

2008.09.17 08:38:51

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Találkozás a halállal

Nemigen szoktunk beszélni róla, szépítjük, kerüljük, hárítjuk a testi elmúlás gondolatát is, akár magunkról, akár szeretteinkről van szó, nem tudunk mit kezdeni a rettenetes valósággal. Milyen hát a halál, testközelből?

tovább

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának


Szponzorált hirdetések