Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Méhen belül végeztek vérátömlesztést!

kategória: Balesetek, elsősegély, Gyermek-egészségügy, Várandósság

Amikor az orvosok közölték az Új-Zélandon élő Natalie Wonggal, hogy meg nem született gyermekének azonnali vérátömlesztésre van szüksége, azt is elmondták neki, hogy mindössze hét regisztrált, lehetséges vér donor van az országban.

Mivel a lakosság nagy része szabadságon volt, megtalálni a lehetséges hét donorból egyet, igencsak komoly feladatnak bizonyult.


Múlt hónapban, egy rutinvizsgálat során a Waikato Kórházban vették észre, hogy Wong (22) gyermeke segítségre szorul. Az anyai vérben lévő antitestek megtámadták a baba vörösvértesteit, ez pedig keringési elégtelenséghez vezethetett volna.

Peter Stone professzor, a szülész- és nőgyógyászati részlegtől a Nemzetközi Nők Egészségéért szervezettől elmondta, hogy Wong szervezete olyan típusú antitesteket termelt, melyet csak néhány donornál regisztráltak az egész országban.

Az egyik donor a hatvankét éves Aucklandi Barry Pratt nevű ingatlanügynök volt, aki épp Hawke's Bay-en nyaralt. Miután telefonon értesült arról, hogy szükség van a vérére, Pratt 60 km-t vezetett a Napier Kórházba épp hogy a 11 órás határidőre érve.

A férfi elmondta, hogy nagyon jól érzi magát, hogy segíthetett: "Nem túl gyakran esik meg, hogy valami tényleg jót tehetünk másokért, és ezért tényleg nagyon jól esett, amit tehettem."

Wong és huszonhárom éves férje, Steve rendkívül hálásak Pratt segítségéért. "Elmondták nekünk, hogy mindössze hét olyan vér donor van az országban akinek azonos a vércsoportja Natalie-éval, és hogy csak ez az egy fickó volt hajlandó visszajönni a nyaralásból. Nagyon boldogok vagyunk" - mondta Steve.

Az intrauterin vérátömlesztést sikeresen végrehajtották a kórházban.

Animáció: HáziPatika.com

2009.01.13 10:10:01

forrás: Medipress


Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések