Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megvan az álmatlanságért felelős enzim

kategória: Alvászavar

Egy lépéssel közelebb jutottak kutatók az álmatlanság gyógyításához, miután felfedezték az enzimet, amely felelőssé tehető azért, hogy felébredünk - számolt be amerikai kutatók eredményéről a The Daily Telegraph online kiadása. A tanulmány szerint rábukkantak arra a kémiai kapcsolóra, amely felszínessé teszi az alvást, és felébreszti az embereket. Ennek gátlásával pihentető alvást lehetne elérni.

A kutatás célja az alvás sejtszintű szabályozási folyamatainak jobb megértése volt. "Az alvászavarok jelenlegi kezelési módja nem hoz ideális eredményt, ráadásul sok nemkívánatos mellékhatással jár" - magyarázta Subimal Dutta, a Journal of Neuroscience című folyóiratban ismertetett tanulmány egyik szerzője. A kulcsfontosságú enzimek vizsgálata reményeik szerint elvezethet egy specifikusabb, finoman hangolható megközelítés kidolgozásához az alvászavarok kezelésében.

"Az alvást, a tudatosságban beálló egyik legtitokzatosabb elmozdulást a biológiai folyamatok, a környezet és a viselkedés közötti igen finom egyensúly szabályozza, ám ennek teljes mechanizmusát még nem értjük" - emlékeztetett Subimal Dutta.

2011.11.27 00:02:00

forrás: MTI


50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések