Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megválasztották az Év Kórházát!

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Ötödik alkalommal adták át az Év Kórháza díjakat. Ezt a megtisztelő címet, és a vele járó értékes ajándékokat a HáziPatika.com olvasóinak szavazatai alapján kapják meg az intézmények. Idén (minden korábbinál magasabb pontszámmal) a SE ÁOK Kardiológiai Intézete lett a legjobb, és nemcsak az összesített versenyben végzett első helyen, hanem a kategóriánkénti szavazáson is.

Médiatár főoldal
videó

Melyek voltak 2009 legjobb kórházai?

Melyek voltak 2009 legjobb kórházai?

A szavazáson minden magyarországi, önkormányzati vagy állami tulajdonban lévő intézmény indulhatott. A látogatók öt kategóriában (orvos-szakmai ellátás, ápoló- és szakszemélyzet, kórházi infrastruktúra, ellátás, környezet és tisztaság) adhattak egyestől ötösig terjedő osztályzatot a kórházaknak. Akárcsak az iskolában, az egyes a legrosszabb, az ötös pedig a legjobb "jegy" volt. A korábbi évekhez hasonlóan idén is három hónapig, október 1-e és december 31-e között lehetett szavazni. A leadott szavazatokat egy sms-ben meg is kellett erősíteni; korlátozták azt is, hány szavazatot adhattak le egy telefonszámról. Így az eredmény sokkal "őszintébbnek", hitelesebbnek tekinthető. Az Év Kórháza azonban szubjektív díj, melyet nem szakemberek, hanem a betegek ítélnek oda az intézményeknek.

Idén a korábbi gyakorlattól eltérően és az 5. évfordulóra való tekintettel az első öt helyezett kórházat díjazták.
Az SE ÁOK Kardiológia Intézet mellett a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza,az Országos Onkológiai Intézet, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza és a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. került fel a közel 200 intézményt összesítő lista élére. Az erkölcsi elismerés mellett az esemény fő támogatója, a Pfizer számítástechnikai eszközökkel ajándékozta meg a nyerteseket.

Az eredményhirdetési ünnepségen Dr. Medgyaszai Melinda, egészségpolitikai szakállamtitkár, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói kamara elnöke, továbbá Kersti Lindner, a kezdeményezést immár ötödik éve felkaroló Pfizer Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Kocsis Gábor főszervező, a HáziPatika.com ügyvezető igazgatója adta át a kitüntetéseket.

2010.02.03 14:37:17

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések