Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megvakultak a lézertől

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Szemészet

Több tucat mulatozó fiatalt vakított meg egy lézer-show az egyik Moszkva környéki táncfesztiválon a múlt héten. Az orvosok attól tartanak, hogy a károsodás visszafordíthatatlan - számolt be hétfőn a Kommersant napilap.

"Több mint 30, 16 és 30 év közötti fiatalt kellett kórházba szállítani a fővárosba ugyanazzal a diagnózissal, retinakárosodással július 7-e óta" - áll a napilap cikkében. Az egyik orvos a Kommersantnak a következőt nyilatkozta: "Mindegyikük retinája megégett, látni lehet rajtuk a hegeket. A látásvesztés néhány esetben a 80 százalékot is eléri, és nem valószínű, hogy vissza lehet fordítani."

A fesztivál kórházba került résztvevői elmondták, hogy akkor vakultak meg, amikor az eredetileg az éjszakai égbolt megvilágítását célzó lézerfényeket a táncolókra irányították. "Rögtön egy fekete foltot láttam, ugyanolyat, mint amikor a napba nézünk" - nyilatkozta az egyik beteg. Az Aquamarine fesztivált a Moszkvától körülbelül 170 kilométerre fekvő Vlagyimir város közelében rendezték meg.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.07.15 09:31:12

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Ami az időseket sújtja...

"A magány se nem jó, se nem rossz, hanem felerősíti az érzelmeket. A boldog magányos nagyon boldog, a szomorú magányos rendkívül szomorú."- vélekedik Tonino Capone, olasz filozófus.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések