Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megvakultak a lézertől

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Szemészet

Több tucat mulatozó fiatalt vakított meg egy lézer-show az egyik Moszkva környéki táncfesztiválon a múlt héten. Az orvosok attól tartanak, hogy a károsodás visszafordíthatatlan - számolt be hétfőn a Kommersant napilap.

"Több mint 30, 16 és 30 év közötti fiatalt kellett kórházba szállítani a fővárosba ugyanazzal a diagnózissal, retinakárosodással július 7-e óta" - áll a napilap cikkében. Az egyik orvos a Kommersantnak a következőt nyilatkozta: "Mindegyikük retinája megégett, látni lehet rajtuk a hegeket. A látásvesztés néhány esetben a 80 százalékot is eléri, és nem valószínű, hogy vissza lehet fordítani."

A fesztivál kórházba került résztvevői elmondták, hogy akkor vakultak meg, amikor az eredetileg az éjszakai égbolt megvilágítását célzó lézerfényeket a táncolókra irányították. "Rögtön egy fekete foltot láttam, ugyanolyat, mint amikor a napba nézünk" - nyilatkozta az egyik beteg. Az Aquamarine fesztivált a Moszkvától körülbelül 170 kilométerre fekvő Vlagyimir város közelében rendezték meg.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

2008.07.15 09:31:12

forrás: Medipress


Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések