Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megújították a bécsi Belvedere kiállítását

kategória: Programajánló

Százhúsz műtárgy került az elsősorban osztrák képzőművészetre szakosodott bécsi Belvedere Múzeum raktárából az állandó kiállítás anyagába a tárlat átalakítása révén. Az "új" műtárgyak egy részét először láthatja a nagyközönség, más részüket hosszú ideje nem állították ki. Az eddiginél több darab látható például a szoborgyűjteményből, többek között Constantin Meunier, Anton Hanak és Aristide Maillol alkotásai.

A Belvedere teljes gyűjteménye több ezer darabból áll, de ennek egyszerre csak egy töredékét tudják bemutatni a nagyközönségnek. A megújult állandó tárlat létrehozói arra törekedtek, hogy megszüntessék az alkotók merev "beskatulyázását", és árnyaltabban mutassák be a stílus- és korszakhatárokat - közölte egy sajtótájékoztatón Agnes Husslein-Arco igazgatónő.

Újdonság a klasszikus modernek, illetve a két világháború közötti időszak eddiginél átfogóbb bemutatása is. A múzeum nemcsak tartalmilag újult meg, hanem befejeződött az épület hosszabb ideje tartó felújítása: a kiállítási termeket új klímaberendezésekkel látták el, és új vitrinben állítják ki Gustav Klimt egyik főművét, A csókot.

2011.07.22 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Tippek:

  A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.

  Praktikák:

  Étrendminták

  Étrendminták
  tovább


  Szponzorált hirdetések