Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megtévesztik a kismamákat?

kategória: Gyermek-egészségügy, Táplálkozás, Várandósság

Etikátlannak és felelőtlennek tartja dr. Sinkó Melinda, hogy a Magyar Gyermekorvosok Társasága a tápszerek megismertetésével foglalkozik, ahelyett, hogy a szoptatást támogatná ugyanilyen hévvel - olvasható az orvos által a szerkesztőségünkbe eljuttatott levélben.

"Eddig is anyák százezreitől vették el a lehetőséget, hogy megtapasztalják a szoptatás csodáját, ami nem egy újkori hóbort, hanem a természetet csecsemőtáplálás évmilliók óta működő rendszere" - fogalmaz a szakember a Cumisüveg és tudomány c. kampánnyal kapcsolatban.


Felháborítónak tartja, hogy a kampányt - amely a 6-12 hónapos csecsemők táplálásáról szól - egy tápszergyártó cég szponzorálja.

A La Leche Liga Magyarország és A "Szoptatásért" Magyar Egyesület közös állásfoglalásban tiltakozott a kampány ellen, valamint a Szoptatást Támogatók Szakmai Közössége is jelezte aggodalmait egy nyílt levélben, melyben javaslat született egy régóta szükséges együttműködés életre hívására. (Mindkét írás olvasható a www.szoptatasportal.hu oldalon.) Mindezekre a Magyar Gyermekorvosok Társaságától semmilyen pozitív visszajelzés nem érkezett.

Szerencsére nagyon sok olyan csecsemőkkel foglalkozó egészségügyi szakember van, aki az anyukák és a babák érdekeit szem előtt tartva hajlandó képezni magát e téren is, de "addig, amíg az egészségügy "hűbérurai" csak a saját érdeküket nézik, és inkább az anyukákra mutogatnak, addig nem lesz érdemi fejlődés kis hazánkban a szoptatás terén sem. Hány kisgyermeknek kell még szükségtelenül hátrányt szenvednie, amíg hajlandó az orvostársadalom felnyitni a szemét?" - kérdezi levelében dr. Sinkó Melinda.

2008.11.20 08:17:08

forrás: HáziPatika.comSzponzorált hirdetések