Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megszüntethető a fogorvos-fóbia szedálással!

kategória: Fájdalomcsillapítás, Fog- és szájbetegségek, Gondolta volna?, Gyógyszerészet

Sokan kerülik el a fogorvosi kezelést a fogorvos-fóbia miatt. Ennek eredménye a szájüreg egészségének romlása.
A szedációs fogorvoslásban a beteg nyugodt és kábult a fogászati beavatkozás közben. Ezt tudatos szedálásnak nevezik.
A leggyakoribb szedációs módszerek: inhalációs szedálás, ahol nitroxid (kéjgáz) és oxigén belégzése történik, vagy az orális szedálás gyógyszerek lenyelésével.


Egy másik szedációs módszer az intravénás szedáció, melynek előnye, hogy a szedáció mértéke szükség szerint szabályozható.
A tudatos szedáció alatt önállóan lélegzünk, ébren vagyunk, és képesek vagyunk beszélni a fogorvossal. A fogorvos több mint egy beavatkozást végezhet el egy látogatás alkalmával. Például fogfehérítés, koronák vagy műfogsor újraépítése, károsodott fogak javítása és az ínybetegségek kezelése.

Nem minden fogorvos részesül szedációs képzésben és fontos utánajárni az ilyen szolgáltatást nyújtó fogorvosoknak. Ha ilyen fogászati beavatkozásra készülünk, feltétlenül kérdezzük ki a fogorvost a felmerülő kockázatokról.

Animáció: HáziPatika.com

2008.11.15 14:12:57

forrás: Medipress


Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések