Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Vonzó nők, nevető szarkalábak

kategória: Gondolta volna?

A nőknek felesleges aggódniuk szarkalábaik miatt, mert csak vonzóbbnak és intelligensebbnek tűnnek tőlük - mutatta ki egy friss kutatás. Pszichológusok egy csoportja arra kért fel számos férfit is nőt, hogy mondják el a benyomásaikat olyan fényképekről, melyeken mosolygó emberek szerepeltek. Amint az a Journal of Nonverbal Behavior című lapban megjelent tanulmányból kiderül, a többség intelligensebbnek és vonzóbbnak tartotta azokat a személyeket, akiknek a szeme sarkában nevetés közben ráncok jelentek meg.

Ugyanakkor, meglepő módon, azokat a személyeket, akinél nem csak a száj húzódott mosolyra, hanem a szemük is nevetett, nem tartották megbízhatóbbnak vagy szavahihetőbbnek. Pedig az általános vélekedés szerint az ilyen mosolygás őszintébb.

A belgiumi Leuven Egyetem kutatói hangsúlyozták, hogy vizsgálatukban elsősorban a mosolygás során a szem körül jelentkező szarkalábak megítélésére koncentráltak, így az eredmények azok számára, akiknél a szarkaláb már állandó "tartozék", nem feltétlenül biztatóak. A vizsgálatot vezető Susanne Quadflieg hozzátette, kevés olyan érzelmi kifejezőeszköz van, amit akkora tudományos érdeklődés övez, mint a mosolygást.

Naresh Joshi plasztikai sebész pedig arról számolt be, számos páciense épp arra kéri, hogy a nevetéskor előbukkanó ráncait simítsa ki. Ezt a kérést legtöbbször visszautasítja, mivel egy ilyen műtét után az illető arca teljesen kifejezéstelenné válna - mondta.

2013.02.14 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Befolyásolható szexuális potenciák

Jó lenne, ha erotikus vágyainkat, szexuális képességeinket, a gyönyör adását és fogadását nem befolyásolná idősebb korunkban sem a feszített munka, idegeskedéseink, stresszes óráink, fájdalmaink, örömeink, vagy egy szimpla közlekedési dugóval járó nyűg.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések