Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ezért kell önsegítő weboldalakat olvasni

kategória: Depresszió, Gondolta volna?

A legfrissebb felmérési adatok szerint az önsegítő könyvek és weboldalak valóban segíthetik a súlyos depresszióban szenvedők gyógyulását, akár az orvosi kezelés szerves részeként is. A kutatáshoz a tudósok számos különböző tanulmány adatait használták fel. A vizsgálatokban összesen 2500, különböző mértékű depresszióban szenvedő páciens vett részt, akiket mind kórházon kívül kezeltek. A British Medical Journal című tudományos szaklap online kiadásában megjelent kutatási eredmények szerint a súlyosan depressziós betegeknek legalább annyit segíthetnek az alacsony intenzitású pszichológiai intervenciók, például az önsegítő könyvek és az interaktív weboldalak, mint a kevésbé súlyos depresszióban szenvedő pácienseknek.


Az egészségügyi szakértők által legtöbbször mellőzött alacsony intenzitású intervenciós módszerek célja, hogy segítsék a pácienseket a betegség- és tünetkezelésben. "A mostani kutatási adatok alapján úgy tűnik, ezek a terápiás eszközök teljes jogú részét képezhetnék a depresszió elleni kezelés korai szakaszának, ezért a betegeket mindenképp ösztönözni kellene a használatukra" - mondta Peter Bower, a Manchester Egyetem munkatársa.

A szakértők a későbbiekben szeretnék megvizsgálni, hogy az alacsony intenzitású kezelések segíthetnek-e csökkenteni az amúgy meglehetősen drága pszichológiai kezelések költségeit. Fontos kérdés továbbá, hogy az alacsony intenzitású intervenció mennyiben befolyásolhatja a későbbi kezelések kimenetelét.

Animáció: HáziPatika.com

2013.03.02 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések