Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megőrültek a hámsejtek - pikkelyeket növeszt a test!

kategória: Bőrgyógyászat, Egészségügyi tájékoztatás, Gyógyszerészet

Ma már célzott biológiai terápiával hatékonyan kezelhető a psoriasis, más néven pikkelysömör, így a betegek képesek újra normális életet élni - hívta fel a figyelmet a betegeket képviselő Magyar Psoriasis Alapítvány és a Magyar Psoriasis Betegek Egyesülete.

Sok érintett nem tud az új kezelési lehetőségről, és elzártan, kirekesztetten, szégyenteljesen éli az életét, depresszióval, gyakran munkanélküliséggel szembenézve. A betegség ugyanis rendkívül látványos tünetekkel is járhat, illetve akár az ízületeket is megtámadhatja - ekkor pedig a mozgás fáj annyira, hogy az illető dolgozni, önmagát ellátni sem képes.

A pikkelysömör (pszoriázis) egy krónikus, a bőrt és az ízületeket érintő örökletes, gyulladásos betegség, mely nem gyógyítható, ám ma már tünetmentessé tehető célzott biológiai terápiával, így az életminőség drasztikusan javítható.

Tudta?

A pszoriázis miatti életminőség-romlás mértéke meghaladja a súlyos szív- és érrendszeri vagy cukorbetegségben szenvedő betegeknél észlelt szintet!


"A betegség ugyan nem gyógyítható, de a betegek számára a tünetmentesség is tökéletesen elég a boldogsághoz" - mondta dr. Wikonkal Norbert bőrgyógyász.

Sok olyan beteg él most is Magyarországon, aki belefáradt a háziorvosa, bőrgyógyásza által felírt kenőcsök használatába, és nem tud róla, hogy létezik hatékony, akár tünetmentességhez is vezető terápia! Aki ebben a cipőben jár, az keresse fel a hozzá legközelebb eső "Biológiai Terápiás Centrumot". Ilyen van Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Kecskeméten, Miskolcon, Kaposvárott, Szombathelyen - mondták a sajtótájékoztatón a szakemberek.

Bővebb információt találnak az alábbi elérhetőségeken:

Magyar Psoriasis Alapítvány
1093 Budapest, Ráday u. 55. I./9a
Tel: 01-218-81-10    www.psoriasis.hu

Magyar Psoriasisos Betegek Egyesülete
1093 Budapest, Ráday u. 55. I./9a
Tel: 01-218-81-10  
E-mail: E-mail: szendim@mail.datanet.hu

Arthritis Psoriaticás Betegek Egyesülete (APBE)
ORFI Lukács Klub,  1023 Bp, Frankel Leó u. 25/27.
pikkelysömörhöz társuló ízületi gyulladásban szenvedők részére.

Hajdúsági Psoriasis Club
4012 Debrecen, Nagyerdei krt 98.
E-mail: psoriasis@freemail.hu
Telefon: 06-52-432-282, 06-30-380-2224

Kaposvári Pszoriázis Klub
E-mail: noviki1@t-online.hu
Telefon:06-30-9579-477

Pécsi Psoriasis Klub
7624 Pécs, Kodály Zoltán u. 20.
E-mail cím: maya0201@freemail.hu
(Ezt a címet a spamrobotok ellen védik. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.)

Szegedi Psoriasisklub
6720 Szeged, Korányi fasor 6.
Telefon: 06-30-338-2023
Honlap: http://betegszervezet.hu

2010.04.22 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Segítsen szervezetének elkerülni a rákbetegséget!

Miért ne tenne meg mindent, amit csak lehet, hogy elkerülje a daganatos megbetegedéseket? Különösen, ha olyan egyszerűen teheti, hogy egészséges összetevőket tartalmazó finomságokból állítja össze maga és családja étrendjét.

tovább

Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések