Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Halolaj gyógyíthatja meg a fogínyt

kategória: Fog- és szájbetegségek

A fogágy-gyulladás, azaz a fog körüli szövet megbetegedése a felnőtt lakosság közel felét érinti, és többek között összefüggésbe hozzák a stroke és egyéb szívproblémák kockázatának megnövekedésével is. Dr. Alison Coates, a Dél-Ausztráliai Egyetem orvosa és az Adelaide Egyetem Fogászati Iskolájának munkatársai arra voltak kíváncsiak, vajon a halolaj megfelelő gyógymódot nyújt-e a gyulladásra, és ennek érdekében nyolc e témában készült tanulmányt néztek át.

Kutatásukról a San Diegóban megrendezett Kísérleti Biológiai Találkozón számoltak be. Arra a felismerésre jutottak, hogy a korábbi vizsgálatok közül az a kettő emelkedett ki leginkább eredményességében, melyekben a halolajat acetil-szalicilsavval kombinálva alkalmazták.

Dr. Coates szerint a megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav bevitele minden egészséges étrendnek része, mivel fogyasztása bizonyítottan nem jár semmiféle veszéllyel, esetleges túlzott bevitele is csupán a véralvadás lelassulását eredményezheti.

A kutatók úgy vélik, még további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy bebizonyosodjon, valóban alkalmas-e a halolaj a fog körüli betegségek kezelésére, illetve kiderüljön, vajon az acetil-szalicilsav valóban erősíti-e annak hatékonyságát. Ausztráliában ezzel kapcsolatban hamarosan meg is kezdődnek a klinikai kísérletek.Animáció: HáziPatika.com

2012.04.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Kreatív inaktivitás

Lehet-e sikeresen megöregedni? Lehet-e kreatívan megbirkózni az idősödéssel járó veszteségek sorozatával? Hogyan javítható az életminőség időskorban? A kulcs a mi kezünkben van. Legyünk kreatívak és tevékenyek!

tovább

Tippek:

Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.


Szponzorált hirdetések