Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Halolaj gyógyíthatja meg a fogínyt

kategória: Fog- és szájbetegségek

A fogágy-gyulladás, azaz a fog körüli szövet megbetegedése a felnőtt lakosság közel felét érinti, és többek között összefüggésbe hozzák a stroke és egyéb szívproblémák kockázatának megnövekedésével is. Dr. Alison Coates, a Dél-Ausztráliai Egyetem orvosa és az Adelaide Egyetem Fogászati Iskolájának munkatársai arra voltak kíváncsiak, vajon a halolaj megfelelő gyógymódot nyújt-e a gyulladásra, és ennek érdekében nyolc e témában készült tanulmányt néztek át.

Kutatásukról a San Diegóban megrendezett Kísérleti Biológiai Találkozón számoltak be. Arra a felismerésre jutottak, hogy a korábbi vizsgálatok közül az a kettő emelkedett ki leginkább eredményességében, melyekben a halolajat acetil-szalicilsavval kombinálva alkalmazták.

Dr. Coates szerint a megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav bevitele minden egészséges étrendnek része, mivel fogyasztása bizonyítottan nem jár semmiféle veszéllyel, esetleges túlzott bevitele is csupán a véralvadás lelassulását eredményezheti.

A kutatók úgy vélik, még további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy bebizonyosodjon, valóban alkalmas-e a halolaj a fog körüli betegségek kezelésére, illetve kiderüljön, vajon az acetil-szalicilsav valóban erősíti-e annak hatékonyságát. Ausztráliában ezzel kapcsolatban hamarosan meg is kezdődnek a klinikai kísérletek.Animáció: HáziPatika.com

2012.04.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Találkozás a halállal

Nemigen szoktunk beszélni róla, szépítjük, kerüljük, hárítjuk a testi elmúlás gondolatát is, akár magunkról, akár szeretteinkről van szó, nem tudunk mit kezdeni a rettenetes valósággal. Milyen hát a halál, testközelből?

tovább

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések