Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Halolaj gyógyíthatja meg a fogínyt

kategória: Fog- és szájbetegségek

A fogágy-gyulladás, azaz a fog körüli szövet megbetegedése a felnőtt lakosság közel felét érinti, és többek között összefüggésbe hozzák a stroke és egyéb szívproblémák kockázatának megnövekedésével is. Dr. Alison Coates, a Dél-Ausztráliai Egyetem orvosa és az Adelaide Egyetem Fogászati Iskolájának munkatársai arra voltak kíváncsiak, vajon a halolaj megfelelő gyógymódot nyújt-e a gyulladásra, és ennek érdekében nyolc e témában készült tanulmányt néztek át.

Kutatásukról a San Diegóban megrendezett Kísérleti Biológiai Találkozón számoltak be. Arra a felismerésre jutottak, hogy a korábbi vizsgálatok közül az a kettő emelkedett ki leginkább eredményességében, melyekben a halolajat acetil-szalicilsavval kombinálva alkalmazták.

Dr. Coates szerint a megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav bevitele minden egészséges étrendnek része, mivel fogyasztása bizonyítottan nem jár semmiféle veszéllyel, esetleges túlzott bevitele is csupán a véralvadás lelassulását eredményezheti.

A kutatók úgy vélik, még további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy bebizonyosodjon, valóban alkalmas-e a halolaj a fog körüli betegségek kezelésére, illetve kiderüljön, vajon az acetil-szalicilsav valóban erősíti-e annak hatékonyságát. Ausztráliában ezzel kapcsolatban hamarosan meg is kezdődnek a klinikai kísérletek.Animáció: HáziPatika.com

2012.04.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A testedzés hatása az öregedésre

A mondás úgy tartja, hogy annyi évesek vagyunk, ahány évesnek érezzük magunkat. Mi is az a biológiai életkor? Kitolható-e az öregedés folyamata? Milyen hatással van testünkre a fizikai aktivitás?

tovább

50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések