Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Életmentő macska Angliában

kategória: Gondolta volna?

Országos hírnévre tett szert egy fekete-fehér, Charley nevű macska, miután megmentette cukorbeteg gazdája életét, amikor annak az éjszaka közepén hipoglikémiás rohama volt. A 47 éves Susan March-Armstrong haltwhistle-i (Northumberland, Anglia) otthonuk fürdőszobájában esett össze, miközben férje, Kevin békésen aludt a szomszédos hálószobában. A macska azonban megérezte, hogy valami nincsen rendben, ezért addig nyalogatta az alvó férj arcát, amíg az fel nem ébredt. A hű állat ezután a fürdőszobába vezette a férfit, aki így még időben be tudta adni feleségének az életmentő glükózinjekciót.

A macskát a történtek miatt a Macskamentő Szövetség Hősies Macska Díjára jelölték, melynek átadására augusztusban kerül sor a londoni Savoy hotelben. A díjátadást a televízió is közvetíteni fogja, számos népszerű angol személyiség is jelen lesz.

Az egygyermekes anya szinte semmire sem emlékszik abból, hogyan tört rá a roham, de azóta is nagyon hálás a macskájának. Eddig is tudta róla, hogy rendkívül kedves, gondoskodó állat. Annak idején a macskát egy barátjuktól kapták, ahol kismacskák születtek, és mivel a kiscica magától még enni is képtelen volt, az asszony sokáig a tenyeréből etette. Susan March-Armstrong úgy véli, házi kedvence talán az akkori gondoskodásért cserébe mentette meg most az életét.

2012.07.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A bogyók száma korral nő?

A krónikus betegségek fő céltáblája az idősebb nemzedék. A helyes gyógyszerszedési gyakorlat - leegyszerűsítve: miből mikor mennyit és hogyan? - megismerése a mellékhatások számát csökkenti, és emellett pénztárcakímélő megoldás.

tovább

Tippek:

A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.


Szponzorált hirdetések