Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Életmentő macska Angliában

kategória: Gondolta volna?

Országos hírnévre tett szert egy fekete-fehér, Charley nevű macska, miután megmentette cukorbeteg gazdája életét, amikor annak az éjszaka közepén hipoglikémiás rohama volt. A 47 éves Susan March-Armstrong haltwhistle-i (Northumberland, Anglia) otthonuk fürdőszobájában esett össze, miközben férje, Kevin békésen aludt a szomszédos hálószobában. A macska azonban megérezte, hogy valami nincsen rendben, ezért addig nyalogatta az alvó férj arcát, amíg az fel nem ébredt. A hű állat ezután a fürdőszobába vezette a férfit, aki így még időben be tudta adni feleségének az életmentő glükózinjekciót.

A macskát a történtek miatt a Macskamentő Szövetség Hősies Macska Díjára jelölték, melynek átadására augusztusban kerül sor a londoni Savoy hotelben. A díjátadást a televízió is közvetíteni fogja, számos népszerű angol személyiség is jelen lesz.

Az egygyermekes anya szinte semmire sem emlékszik abból, hogyan tört rá a roham, de azóta is nagyon hálás a macskájának. Eddig is tudta róla, hogy rendkívül kedves, gondoskodó állat. Annak idején a macskát egy barátjuktól kapták, ahol kismacskák születtek, és mivel a kiscica magától még enni is képtelen volt, az asszony sokáig a tenyeréből etette. Susan March-Armstrong úgy véli, házi kedvence talán az akkori gondoskodásért cserébe mentette meg most az életét.

2012.07.29 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

A túró igazi gyomorvédő étel, egyen belőle pár kanállal minden reggel. Különösen, ha gyomra érzékeny a savas ételekre, vagy hajlamos a gyomorfekélyre.


Szponzorált hirdetések