Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mégis fenntartják a H1N1-világjárvány riadóját!

kategória: babaszoba.hu, Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Influenza (világ)járvány, Nátha-influenza

Nem fújja le a pándémiás influenzariadót Egészségügyi Világszervezet. Margaret Chan csütörtökön úgy döntött, hogy közel egy évvel az után, hogy az új H1N1-influenza vírus miatt maximális nemzetközi készültséget hirdetett.

Médiatár főoldal
videó

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?


A WHO tanácsadó testületének javaslatára bejelentette, hogy bár a világjárvány hanyatlóban van, az A(H1N1) influenzás esetek főleg a déli félteke influenzás időszaka miatt várhatóan továbbra is előfordulnak majd a következő hetekben.

A bejelentést megelőzően kedden telefonkonferenciát tartott John Mackenzie ausztrál járványügyi szakember elnökletével a 15 szakértőből álló különleges bizottság, amely a WHO főigazgatóját látja el tanácsokkal.

"A különleges bizottság tanácsát követve a főigazgató úgy határozott, hogy bár a pandémia legintenzívebb időszaka véget ért, a várakozások szerint továbbra is előfordulhatnak megbetegedések a pandémiás influenza következtében" - áll a szervezet közleményében.

Az állapotot legközelebb 2010 júliusában vizsgálhatják felül, amikor hozzáférhetővé válik minden adat a dél félteke téli influenzás időszakával kapcsolatban.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Videó: HáziPatika.com

2010.06.05 19:17:17

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Legújabb vívmányok a daganatdiagnosztikában

A daganatok elleni küzdelemben, a daganatos elváltozások kiszűrésében és gyógyításában elsőrendű lenne, ha a szaktudás mellett, mindig rendelkezésre állnának a legkorszerűbb technikák, a legújabb vívmányok, gyógyszerek és vakcinák.

tovább

Tippek:

A köröm megváltozása hiánybetegségre, esetleg súlyosabb betegségre utal. A feketés-barnás elszíneződés gombás fertőzés, a hosszanti árkok megjelenése reumás panaszokra utal. Érdemes tájékozódni jeleiről.


Szponzorált hirdetések