Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mégis fenntartják a H1N1-világjárvány riadóját!

kategória: babaszoba.hu, Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Influenza (világ)járvány, Nátha-influenza

Nem fújja le a pándémiás influenzariadót Egészségügyi Világszervezet. Margaret Chan csütörtökön úgy döntött, hogy közel egy évvel az után, hogy az új H1N1-influenza vírus miatt maximális nemzetközi készültséget hirdetett.

Médiatár főoldal
videó

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?


A WHO tanácsadó testületének javaslatára bejelentette, hogy bár a világjárvány hanyatlóban van, az A(H1N1) influenzás esetek főleg a déli félteke influenzás időszaka miatt várhatóan továbbra is előfordulnak majd a következő hetekben.

A bejelentést megelőzően kedden telefonkonferenciát tartott John Mackenzie ausztrál járványügyi szakember elnökletével a 15 szakértőből álló különleges bizottság, amely a WHO főigazgatóját látja el tanácsokkal.

"A különleges bizottság tanácsát követve a főigazgató úgy határozott, hogy bár a pandémia legintenzívebb időszaka véget ért, a várakozások szerint továbbra is előfordulhatnak megbetegedések a pandémiás influenza következtében" - áll a szervezet közleményében.

Az állapotot legközelebb 2010 júliusában vizsgálhatják felül, amikor hozzáférhetővé válik minden adat a dél félteke téli influenzás időszakával kapcsolatban.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Videó: HáziPatika.com

2010.06.05 19:17:17

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!


Szponzorált hirdetések