Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mégis fenntartják a H1N1-világjárvány riadóját!

kategória: babaszoba.hu, Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Influenza (világ)járvány, Nátha-influenza

Nem fújja le a pándémiás influenzariadót Egészségügyi Világszervezet. Margaret Chan csütörtökön úgy döntött, hogy közel egy évvel az után, hogy az új H1N1-influenza vírus miatt maximális nemzetközi készültséget hirdetett.

Médiatár főoldal
videó

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?


A WHO tanácsadó testületének javaslatára bejelentette, hogy bár a világjárvány hanyatlóban van, az A(H1N1) influenzás esetek főleg a déli félteke influenzás időszaka miatt várhatóan továbbra is előfordulnak majd a következő hetekben.

A bejelentést megelőzően kedden telefonkonferenciát tartott John Mackenzie ausztrál járványügyi szakember elnökletével a 15 szakértőből álló különleges bizottság, amely a WHO főigazgatóját látja el tanácsokkal.

"A különleges bizottság tanácsát követve a főigazgató úgy határozott, hogy bár a pandémia legintenzívebb időszaka véget ért, a várakozások szerint továbbra is előfordulhatnak megbetegedések a pandémiás influenza következtében" - áll a szervezet közleményében.

Az állapotot legközelebb 2010 júliusában vizsgálhatják felül, amikor hozzáférhetővé válik minden adat a dél félteke téli influenzás időszakával kapcsolatban.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Videó: HáziPatika.com

2010.06.05 19:17:17

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább

Tippek:

Fordítson gondot arra, hogy hajmosás után alaposan szárítsa meg a fejbőrét. A vizesen maradt bőrfelszín kedvez a korpás fejbőr kialakulásának

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések