Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Meghalt egy egészséges férfi az új influenzától Magyarországon

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Influenza (világ)járvány

Sajnálatos módon megtörtént a második haláleset Magyarországon az új típusú influenza megbetegedés miatt. A második haláleset áldozata egy Dél-Dunántúlon élő fiatalember. Az elhunyt egészséges, kórelőzmény nélküli, rizikócsoportba nem tartozó férfi volt. A halál okának meghatározására lefolytatott boncolás során igazolódott az A(H1N1)v vírus kóroki szerepe. A járványügyi kivizsgálás folyamatban van - közölte az ÁNTSZ.

Médiatár főoldal
videó

Ezzel a járvánnyal szemben mindenki védtelen!

Ezzel a járvánnyal szemben mindenki védtelen!

A vírus elleni oltás a tervek szerint 29-én kezdődik Magyarországon.
1. ütemben a hat hónaposnál idősebb, súlyos betegség kockázatának kitett, a szezonális influenza által is veszélyeztetett csoportokat oltják, tehát a krónikus légzőszervi betegségben szenvedőket, asztmás betegeket, kóros elhízás vagy neuromusculáris betegség miatt korlátozott légzési funkciójú betegeket, szív-, érrendszeri betegségben szenvedőket (kivéve a kezelt magas vérnyomás betegséget), a veleszületett vagy betegség/kezelés révén szerzett immunhiányos állapotban szenvedő betegeket (beleértve a HIV-pozitív személyeket, daganatos betegségben szenvedőket is); a krónikus máj- és vesebetegeket; anyagcsere-betegségben szenvedőket, például diabéteszeseket.

Ugyanígy az első körben kaphatnak oltást térítésmentesen a várandós nők, valamint azok, akik a következő néhány hónapban tervezik, hogy teherbe esnek, és az egészségügyi vagy ápolást, gondozást nyújtó intézmények, rehabilitációs intézmények, átmeneti elhelyezést nyújtó intézmények, lakóotthonok dolgozói, továbbá ezen intézményekben huzamosabb ideig ápolt/gondozott 6 hónaposnál idősebb személyek.
Végül jogosultak az első ütemben felvenni az ingyenes oltást a lakosság biztonságát és alapvető ellátását szolgáló, illetve a kritikus infrastruktúrát működtető személyek.

A 2. és 3. ütembe tartozókról itt olvashatnak.

2009.09.24 13:01:18

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések