Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Meghalt a világ legmagasabb asszonya és alacsonyabbá vált a legmagasabb férfi

kategória: Celeb, Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Gondolta volna?

Hosszú betegség után 53 évesen halt meg az Egyesült Államokban Sandy Allen, aki a Guiness rekordok könyve szerint a világ legnagyobb asszonya volt a maga 231 centiméter magasságával.

Nézze meg képgalériánkat, amelyben rajta kívül extrémen sovány és kövér emberek is szerepelnek!

Az Indianapolis Star arról számolt be, hogy Sandy Allen egy menhelyen hunyt el Indiana államban, Shelbyville-ben.

A világ legmagasabb asszonyának halálát vérmérgezés és lélegzési problémák okozták. A rekorder már kamaszként is kiemelkedett kortársai közül: tíz éves korában már majdnem 2 méteresre nőtt.

Változás történt a legmagasabb férfi cím birtoklásában is: ismét a kínai Pao Hszi-sun (Bao Xishun, Xi Shun) a világcsúcstartó 236 centivel, mivel az eddig legmagasabbnak tartott ukrán férfi hosszas rábeszélésre sem engedte, hogy a Guinnes rekordok könyve számára hitelesen lemérjék. Azt mondja, őt nem érdekli a cím. Az ukrán Leonyid Sztadnyikot orvosai 257 centimémeresnek mérték.

A Guinnes szerkesztősége egy nap alatt hatszor, nem csak állva, hanem fekve is szeretnék megmérni a jelölteket, de az ukrán férfi nem utazik ki Londonba emiatt, és abba sem egyezett bele, hogy házhoz mennek hozzá. Azt üzente: hagyják békén, neki nem kell sem hírnév, sem felfordulás, sem sajtónyilvánosság.

Kéky Kira

2008.08.21 14:45:17

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.


Szponzorált hirdetések