Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Meghalt a világ legidősebb nője

kategória: Öregedés

115 éves korában elhunyt Okubo Koto, aki a világ legidősebb nője volt - jelentette vasárnap a japán sajtó. Az 1897. december 24-én született Okubo tavaly december 17-én, a szintén 115 éves életkort megélt amerikai Dina Manfredini halála után vált a világ legidősebb nőjévé, így kevesebb, mint egy hónapig birtokolta a címet. Sajtóhírek szerint a japán nő tüdőgyulladásba halt bele egy Kavaszaki városában található idősotthonban.

Okubo Koto halálhírét 88 éves fia közölte az Aszahi Simbun japán napilappal. Ő maga is az anyjának otthont adott idősotthon lakója.

A világ legidősebb embere címet a szintén japán Kimura Dzsirumonra birtokolja, aki 1897. április 19-én született. A japán matuzsálem dokumentáltan a világ leghosszabb kort megért embere.

A szigetországban a 100 éven felüliek száma meghaladja az 50 ezret. Ugyanakkor az abszolút világrekorder egy francia nő volt: a 122 évet és 164 napot megért Jeanne Louise Calment 1997-ben hunyt el.

2013.01.16 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Fogászati ellátás 60 év felett, illetve közgyógyellátottaknál

Ahogy idősödünk, úgy válik egyre gyakoribbá, hogy szükség van a fogak pótlására, ám ezek kedvezményesen járnak, illetve indokolt esetben közgyógyellátottaknak általában ingyenesek.

tovább


Szponzorált hirdetések