Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Meghalt a világ legidősebb embere

kategória: Öregedés

Száztizenhat éves korában szerdán Japánban meghalt a világ legidősebb embere, a valaha is legtovább élt férfi. Az 1897. április 19-én született Kimura Dzsiroemon kórházi ágyában halt természetes halált a Kiotó közelében található Kjotango településen, ahol tüdőgyulladással kezelték. A férfi áprilisban betegsége ellenére még a körülményekhez képest jó egészségben ünnepelte 116. születésnapját, amelyen a japán kormányfő is felköszöntötte.

Kimura a világon az egyetlen férfi volt, aki megérte a 116 éves kort. Tavaly decemberben vált a világ legidősebb emberévé egy 115 éves amerikai nő halála után. Halála után most egy 115 éves kiotói nő, Okava Miszao lett a korrekorder.

A férfi hét gyermeket, 14 unokát, 25 dédunokát és 15 ükunokát hagyott maga után. 65 éves koráig postásként dolgozott, majd 90 éves koráig földműveléssel foglalkozott. Korábban kutatók próbáltak rálelni "hosszú életének titkára" életmódját és étrendjét vizsgálva.

2013.06.14 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tippek:

Ha egészséges háttal és derékkal élhetünk, a súlyos dolgokat akkor is egyenes háttal guggolásból emeljük föl, és ne hajlott háttal.


Szponzorált hirdetések