Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megeszi-e a kutya a munkahelyi stresszt?

kategória: Pszichológia, Stressz

Csökkentheti a dolgozók stressz-szintjét, ha beviszik a kutyájukat a munkahelyre - derült ki egy amerikai tanulmányból. Számos gyakorlati nehézséggel kell ugyan szembenézni emiatt, de egy amerikai cégnél elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy az állat jelenléte növeli az emberek munkahelyi elégedettségét.

A Virginiai Commonwealth Egyetem 75 ember figyelt meg egy iparvállalatnál: az egy hétig tartó vizsgálat idején mindennap 20-30 embernek engedték meg, hogy kutyáját magával hozza a munkába. A kutatók nyálmintákat vettek a munkanap folyamán, mérve a stresszhormonok szintjét, és összehasonlították a kutyás és nem kutyás dolgozókét, valamint azokét, akiknek van kutyájuk, mégsem vihették be a munkahelyre.

Reggel semmilyen különbség nem mutatkozott a három csoport között, ám a nap folyamán csökkent a stressz-szint azoknál, akiknél ott volt a kutyájuk, és növekedett a másik két csoport tagjainál. Azt is kimutatták a szakemberek, hogy a kutya jelenléte növelte a munkahelyi morált - olvasható az International Journal of Workplace Health Management munka-egészségtani szaklapban.

Jelentős volt a különbség a stresszhormonszintben azokon a napokon, amikor a kutyák jelen voltak, illetve amikor nem. Az alkalmazottak általánosságban elégedettebbek voltak munkájukkal, mint az ipari átlag - mondta Randolph Baker, a tanulmány szerzője.

2012.04.05 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Önnek mennyi a biológiai életkora?

Hogyan mérhetők a biológiai életkorra utaló, aktuális testi, szellemi állapotra jellemző paraméterek? Nem kell hozzá más, mint egy speciális "Bioaging" szoftver. Lássuk, miről is van szó.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések