Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megépült az ország legmodernebb légimentő bázisa

kategória: Balesetek, elsősegély, Egészségügyi tájékoztatás, Vészhelyzetek, katasztrófák

Az ország hetedik, egyben legmodernebb légimentő bázisát adták át.
A szentesi bázis megépítésével a dél-alföldi régió mind három megyéje megfelelő időn belül hozzájut a légimentési szolgáltatáshoz, így Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megye településein élők számára is biztosítva lesz az esélyegyenlőség - áll az egészségügyi minisztérium közleményében.

A szentesi bázissal Jász-Nagykun-Szolnok megye déli része is biztonságosan elérhetővé vált, így ezzel a lépéssel egy jelentős fehér folt tűnt el Magyarország légimentési térképéről.

A szentesi bázis az ország legmodernebb, minőségében az európai standardokat követő állomása. A kivitelezés az ausztriai légimentő bázisok tervei alapján, de a magyarországi viszonyokhoz adaptálva folyt.

A bázison 4 személy teljesít egész évben, folyamatosan szolgálatot: egy pilóta, egy orvos, egy mentőtiszt és egy műszaki szakember.
A 225 nm-es hangár fűthető, külön egészségügyi és műszaki raktárral rendelkezik, a bázishoz saját kerozinkút tartozik. A tankolási lehetőségen túl bázis saját fénytechnikával rendelkezik, így üzemelése független más repülőterek nyitvatartásától. A személyzet számára a szociális helyiségek tágasak, kényelmesek, európai színvonalúak. A mentést saját AS 350 B típusú géppel végzi a szakszemélyzet. A gépet széles körben alkalmazzák, ez az egyik legelterjedtebb egy hajtóműves, könnyű kategóriájú helikopter.

A beruházáshoz az Egészségügyi Minisztérium és több dél-alföldi önkormányzat összefogásával közösen biztosították az anyagi hátteret. Az önkormányzati kezdeményezésre összegyűlt forrást az Egészségügyi Minisztérium 60 millió forinttal egészítette ki, biztosítva a beruházás fedezetét.

2009.01.05 13:29:33

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Napi 10 gramm tökmag elfogyasztása mellékhatás nélkül segít enyhíteni az inkontinencia- és prosztata-gondokat. Kiskertben is termeszthető, finom zöldség a Cucurbita pepo.

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések