Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Megcsonkította pácienseit a plasztikai sebész - animációval

kategória: Bőrgyógyászat, Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Nőgyógyászat, Öregedés

97 rendbeli félrevezető reklám, minősített csalás, emberi élet veszélyeztetése és nem szándékos testi sértés vádjával kell szembenéznie a dél-marseilles-i bíróságon annak a francia orvosnak, aki a nyomozóknak azt állította: a világ egyik legjobb plasztikai sebésze.

Az 59 éves orvost, akit már az orvosi kamarából is kizártak, azzal is vádolják, hogy nem jelentette be dolgozóit klinikáján, és azzal fenyegette egyik áldozatát, hogy megakadályozza, hogy panaszt tegyen ellene. Michel Maure ártatlannak vallja magát, és kitart amellett, hogy ő "egy összeesküvés áldozata lett", amit a klinikája bezáratását kívánó konkurensei szerveztek.

A vád szerint több tucat férfit és nőt csonkított meg illetve veszélyeztette életüket 2000 és 2004 között. A tárgyalás várhatóan két hétig fog tartani.

"Soha senki sem sérült meg" - nyilatkozta hétfőn újságíróknak a sebész. "A tanúk olyan emberek, akik nem voltak hajlandók fizetni a műtétért, egyszerűen tolvajok." Egyik volt betege, akin Maure 1999-ben rosszul kivitelezett ráncfelvarrást hajtott végre, azt mondta, az orvost "meg kell büntetni". "Nem érzem a füleimet. Szenvedést okozott nekem" - nyilatkozta a bíróságra menet az újságíróknak. Franciaországban a kozmetikai műtétek jogi szabályozása csak 2002-ben kezdődött meg.

Pácienseinek többsége nő volt, akiken zsírleszívást és mellimplantátum beültetéseket hajtott végre, de férfiakon is végzett beavatkozásokat. A klinikája a nyomozók szerint "piszkos és rosszul karbantartott", ahol a betegek "közvetlen életveszélynek illetve súlyos utóhatásoknak" voltak kitéve.

Copyright AFP [2008] / Translation Medipress
Animáció: HáziPatika.com

2008.06.04 09:31:25

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Öregedés: Örök Ifjúság?

Az emberiség ősidőktől fogva keresi azt a bizonyos "életelixírt", amelynek a segítségével, ha lehet, hosszú életen át maradhatna fiatal, tettre kész, egészségesen boldog. Az ember szeretne "fiatalon, szépen megöregedni", ha már a halált nem kerülheti el.

tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések