Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Egy óvodás is több zöldséget eszik, mint egy férfi

kategória: Táplálkozás

A férfiak kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, mint óvodáskorú gyermekeik, míg ugyanis egy óvodás hetente átlagosan tizenkétféle zöldséget és gyümölcsöt eszik, a férfiak többsége ennek csupán felét - állapította meg egy Nagy-Britanniában a közelmúltban lefolytatott felmérés. Ennek során anyákat kérdeztek meg a háztartásukban történő zöldségfogyasztásról, és így derült ki, hogy míg 85 százalékuk a gyerekeknek naponta ötször szolgál fel valamilyen formában zöldséget vagy gyümölcsöt, a párjáról ugyanezt már nem tudta elmondani, sőt 48 százalékuk csak valamilyen trükkel bírja rávenni arra a férjét, hogy ezeket fogyassza. Ilyen trükkök például a zöldségek sajttal vagy tejföllel való elfedése, leves formában történő tálalása, léként történő kínálása vagy egyszerűen az étel összetevőinek elhallgatása.

A felmérésből az is kiderült, hogy a férfiak által legjobban utált zöldségek közé tartozik a káposzta, a kelbimbó, a brokkoli, a padlizsán és a gomba, vagyis a többség egyedül a krumplit eszi meg szívesen. További kutatások arra is rámutattak, hogy Észak-Anglia lakosságának csupán 18 százaléka fogyaszt naponta ötadagnyi zöldséget vagy gyümölcsöt, míg Dél-Angliában ez az arány 26 százalék. A családok anyagi helyzete is szerepet játszik a zöldségfogyasztás alakulásában. Az alacsony jövedelműek közül 17 százalék vesz magához naponta ötször zöldséget vagy gyümölcsöt, a jobb módban élők között már 27 százalék az arány.

2013.04.12 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Csontritkulás

Hogy idősen se kelljen bottal járnia...

Ki ne szeretné az élete második felét is jól tölteni, aktívan, jókedvvel élvezni mindazt, amit az élete kínál? Bárki tehet a szép időskorért - legszerencsésebb, ha már évtizedekkel korábban elkezdi.

tovább


Szponzorált hirdetések