Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Még az influenzajárvány előtt

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Nátha-influenza

Országos tájékoztató kampány indult "Vissza a józan észhez!" címmel az influenza megelőzésére és annak érdekében, hogy visszaállítsák a védőoltások alkalmazásával kapcsolatos bizalmat. Az az Országos Alapellátási Intézet közleménye szerint az akció keretében szakmai fórumokon tartandó előadásokkal, tájékoztató anyagokkal és publikációk megjelentetésével szeretnék elérni, hogy a családorvosok még az influenzaidény előtt megkapjanak minden szükséges információt a megelőzésről és a szezonális védőoltásokról.


Az Országos Alapellátási Intézet szerint a H1N1 vírustörzs megjelenése kapcsán napvilágot látott számos félrevezető információ elbizonytalanodáshoz, szakmai megosztottsághoz és oltási "pánikhoz" vezetett, aminek az eredményeként nőtt a megbetegedések, a szövődmények, valamint az "értelmetlen halálesetek" száma, különösen a fiatal korosztály és a kismamák körében. Balogh Sándor, az intézet főigazgatója szerint az elmúlt évek adatai és azok szakmai feldolgozása "egyértelművé tették és teszik, hogy gyakorlatilag az influenza-védőoltások kockázat- és szövődménymentesek".

Animáció: HáziPatika.com

2011.10.23 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

A bélflóra (mikroflóra, microbiota) funkciói

A vastagbél működése és az emberi egészség között igen szoros a kapcsolat. A káros anyagcseretermékeket termelő rothasztó mikrobák tartós túlsúlya egészségkárosító, míg a humánbarát probiotikus csírák az ilyen károsító tényezők ellen hatnak.

tovább

Tippek:

Szabaduljon meg túlsúlyától - a kiindulási testsúly 10 %-ának leadásával vércukorszintje akár a felére is csökkenhet!


Szponzorált hirdetések