Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Még az influenzajárvány előtt

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Nátha-influenza

Országos tájékoztató kampány indult "Vissza a józan észhez!" címmel az influenza megelőzésére és annak érdekében, hogy visszaállítsák a védőoltások alkalmazásával kapcsolatos bizalmat. Az az Országos Alapellátási Intézet közleménye szerint az akció keretében szakmai fórumokon tartandó előadásokkal, tájékoztató anyagokkal és publikációk megjelentetésével szeretnék elérni, hogy a családorvosok még az influenzaidény előtt megkapjanak minden szükséges információt a megelőzésről és a szezonális védőoltásokról.


Az Országos Alapellátási Intézet szerint a H1N1 vírustörzs megjelenése kapcsán napvilágot látott számos félrevezető információ elbizonytalanodáshoz, szakmai megosztottsághoz és oltási "pánikhoz" vezetett, aminek az eredményeként nőtt a megbetegedések, a szövődmények, valamint az "értelmetlen halálesetek" száma, különösen a fiatal korosztály és a kismamák körében. Balogh Sándor, az intézet főigazgatója szerint az elmúlt évek adatai és azok szakmai feldolgozása "egyértelművé tették és teszik, hogy gyakorlatilag az influenza-védőoltások kockázat- és szövődménymentesek".

Animáció: HáziPatika.com

2011.10.23 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A lelki érem két oldala

Mi egészséges, és mi nem, ha a lelkünkről van szó? A válasz nem egyszerű. A lelki egészség és betegség között nem húzható éles határ. Meghatározza idő, hely, kultúra, és aki megmondja. Őrült vagy zseni? Normális vagy nem? Attól függ...

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések