Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Még az angolok sem ébrednek fel reggel tízig - és Ön?

kategória: Alvászavar, Neurológia

Egy tanulmány szerint tízből nyolc brit nem éled fel délelőtt tízig. Noha átlagosan 6:40-kor kelnek, csak 10 óra előtt (a statisztika szerint 5 perccel) térnek magukhoz - írja az ANI.

Riasztó az is, hogy a háromnegyedük elismerte: vannak olyan napok, amikor úgy érzik, egész nap nem sikerül felébredniük. "Az, hogy kikelünk az ágyból az óracsörgésre, és hogy indulásra készen állunk, két külön dolog" - idézte a Telegraph Tina Withington-t, a Philips Wake-Up Light (ébresztőfény) munkatársát.

"Amikor hirtelen ébredünk fel, eltart egy darabig, mire beindul a szervezetünk aktív működése. Sokan csak akkor ébrednek fel, ha már beértek a munkahelyükre (nem éppen a főnökük örömére).
Ez csak rosszabb a sötét reggeleken - a sarkvidéken minden reggel ilyen. Biztos vagyok benne, hogy sokan egyet értenek velem abban, hogy jóval egyszerűbb a napfényes reggeleken munkába indulni, amikor a napsugarak ébresztenek fel, nem pedig egy sötét, hideg és esős napra kell kelniük" - tette hozzá Washington.

2011.02.03 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Betegséggel edzeni

Szerencsére az aktív testmozgás egyre többünk életmódjának szerves része lesz. Sőt, vannak olyanok, akik a világ minden kincséért se hagynák ki az aznapra "előírt penzumot". Pedig betegen edzeni nemhogy nem használ, hanem veszélyes is.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések