Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Meddig gyerek egy férfi?

kategória: Gondolta volna?

A férfiak 43 éves korukra érnek felnőtté, 11 évvel később, mint a nők - egy brit felmérés szerint. A felmérés a Nickelodeon tévécsatorna felkérésére készült, a Wendell és Vinnie című új sorozatuk bevezetésének alkalmával. "Férfiként, és főleg mivel gyerekcsatornánál dolgozom, megszoktam a kérdést, hogy felnőnek-e valaha is a férfiak - mondta Tim Patterson programigazgató. - Két ember eltérő érettsége igen szórakoztató lehet egy kapcsolatban, ezt az új sorozat is jól példázza."

A felmérésben részt vevő férfiak és nők egyetértettek abban, hogy a fiúk "éretlenek" maradnak a harmincas éveik közepéig, a negyvenes éveik elejéig. Ezzel szemben 32 év az átlagéletkor, amikor a nők felnőtté érnek. A férfiak a nőknél csaknem kétszer gyakrabban állították magukról, hogy éretlenek, és négyből egy gondolta azt, hogy úgy is viselkedik. A nők a férfiaknál kétszer gyakrabban állították magukról, hogy "ők a felnőttek" az aktuális párkapcsolatukban - idézi az adatokat a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

A nők egynegyede vélte úgy, hogy ők hozzák meg a fontos döntéseket, és közülük ugyanennyien azt szeretnék, ha partnerük gyakrabban beszélne magáról és érzéseiről. Háromból egy nő szakított már azért, mert elvesztette a türelmét partnere éretlensége miatt. A gyengébb nem 46 százalékának volt már olyan kapcsolata, ahol úgy érezte, túl sokat kell anyáskodnia a párjával. Az éretlenségnek azonban megvannak a maga előnyei: mókásabbá, frissebbé teszi kapcsolatot, és segít a gyerekekkel való jó kapcsolat kialakításában.

Íme, a brit férfiak gyermetegségének leggyakoribb jelei:

- viccesnek tartják a böfögést,
- hajnali két órakor gyorsételt esznek,
- túl gyorsan vezetnek,
- versenyeznek, hogy melyik autó indul el előbb a piros lámpánál,
- kuncognak a csúnya szavakon,
- túl hangosan hallgatják a zenét vezetés közben,
- sport közben megpróbálják legyőzni a gyerekeket,
- állandóan ugyanazokat a buta vicceket mesélik egymásnak a haverjaikkal,
- még mindig az anyukájuk mos rájuk,
- nem esznek zöldségeket,
- szemtelenek, lógó ülepű farmert hordanak,
- és rajzfilmmintás az ágyneműjük.

2013.06.16 00:02:00

forrás: MTI


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések