Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Másfél millió brit még a telefonját is magával vinné a sírba

kategória: Gondolta volna?, Pszichológia

Nagy-Britanniában a mobilfüggőség manapság olyan méreteket ölt, hogy a legújabb felmérések szerint 1,5 millióan legszívesebben még a sírba is magukkal vinnék telefonjukat.

A brit nők ezen kívül plüssállatokat és kedvenc háziállatukról készült képet is vinnének örök nyughelyükre - olvasható a Daily Mail cikkében. A férfiak érdekes módon egy üveg italt, egy brit zászlót és egy doboz cigarettát temettetnének el magukkal legszívesebben.

Ez a tendencia azt mutatja, hogy az emberek a temetésre egyre inkább az élet ünnepeként tekintenek és nem úgy, mint szomorú eseményre. Manapság a családtagok kiválaszthatják a koporsók nagyságát és azt, hogy miként legyen kialakítva a nyughely belseje. Vannak, akik kedvenc focicsapatuk színeivel, míg mások bambusszal vagy rattannal dobják fel koporsójukat.

A felmérésben a férfiaknál szerelmük fényképe és egy üveg ital végzett az élen a sírba is magukkal vitt dolgok listáján. Nők esetében Biblia, plüssállat és a házi kedvencről készült fénykép is szerepelt a listán. A ruhák kiválasztása szintén nagyon fontos egyeseknek. A megkérdezettek 14 százaléka szerette volna, ha kedvenc ruhájában temetnék el, egy férfi pedig George Michael pólójában szeretett volna örök nyughelyére feküdni.

"Manapság egyre gyakoribb a tradícióktól való eltérés a temetkezésben is - nyilatkozta Ian Mackie, a Co-op nevű temetkezési cég igazgatója - Az emberek szeretnék, ha a temetés tükrözné az elhunyt személyiségét és életmódját."

2010.12.19 00:02:00

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések