Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Már ötezren kaptak kedvezménykártyát Újbudán

kategória: Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Öregedés, Új termékek, szolgáltatások

Az ingyenesen igényelhető kedvezménykártya számos helyen használható, sport, és szabad-idős tevékenységeknél, különböző szolgáltatások igénybevételénél és több mint 130 üzletben vásárlásnál is kedvezményt biztosít. Az Újbuda 60+ program célja, hogy a 40 ezer újbudai 60 év feletti lakosból minél többen aktívan vegyenek részt a kerület társadalmi életében, tartalmas, teljes életet éljenek 60 év felett is.

Az uszodában a nyugdíjasok több szolgáltatást is igénybe vehetnek. A nyugdíjas belépő mellett a 60+ kártyával a vízi gimnasztikára és a tornára is lehet kedvezményes bérletet váltani - olvasható az önkormányzat közleményében.
Az Újbuda 60+ programban kiemelt helyet kapnak a sportprogramok, több olyan sportágban is indult képzés, amelyeket 60 év felett is bátran el lehet kezdeni, ilyen például a petanque, a minigolf vagy a gyalogló klub és természetesen az úszás is.

Az Újbuda 60+ programban eddig a sportprogramokon túl szomszédsági önkéntes csoport alakult Gazdagréten, Albertfalván és Lágymányoson, ők a helyi civil szerveződések motorjai.
Elindult a Médiaműhely, amelynek önkéntes tagjai nem profi újságírók, hanem a 60. évük felett, közelében kezdtek el írással, rádiózással foglalkozni, az ő anyagaikkal a www.ujbuda.hu honlapon, valamint az Újbuda újságban lehet találkozni.
Újbudán öt 60+ klub működik, amelyek befogadó intézményként helyet biztosítanak a helyi kezdeményezéseknek, valamint szabadidős elfoglaltságot kínálnak minden 60 év felettinek.
Összesen hat helyen lehet ingyenesen hozzáférni az internethez, itt az idősek részére nemcsak képzést, de alkalmi segítséget is nyújtanak.
A kerületi közösségi házak mindegyikében szerveznek speciális 60+ programokat.
Az Újbuda 60+ program keretében a közeljövőben, szeptemberben nyílik a 60+ klub és programközpont, ahol számos rendezvény mellett többféle szolgáltatást vehetnek majd igénybe a kártyával rendelkezők.

2009.07.22 19:50:27

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Konditerem, nemcsak fiataloknak

Az edzőterembe járás korunk egyik legdivatosabb sporttevékenysége. Egyre többen látogatják a gombamód szaporodó konditermeket, ahol ideálisak a körülmények az állóképesség fejlesztésére, sőt még a szociális érintkezésre is.

tovább

Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések