Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Már ötezren kaptak kedvezménykártyát Újbudán

kategória: Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Öregedés, Új termékek, szolgáltatások

Az ingyenesen igényelhető kedvezménykártya számos helyen használható, sport, és szabad-idős tevékenységeknél, különböző szolgáltatások igénybevételénél és több mint 130 üzletben vásárlásnál is kedvezményt biztosít. Az Újbuda 60+ program célja, hogy a 40 ezer újbudai 60 év feletti lakosból minél többen aktívan vegyenek részt a kerület társadalmi életében, tartalmas, teljes életet éljenek 60 év felett is.

Az uszodában a nyugdíjasok több szolgáltatást is igénybe vehetnek. A nyugdíjas belépő mellett a 60+ kártyával a vízi gimnasztikára és a tornára is lehet kedvezményes bérletet váltani - olvasható az önkormányzat közleményében.
Az Újbuda 60+ programban kiemelt helyet kapnak a sportprogramok, több olyan sportágban is indult képzés, amelyeket 60 év felett is bátran el lehet kezdeni, ilyen például a petanque, a minigolf vagy a gyalogló klub és természetesen az úszás is.

Az Újbuda 60+ programban eddig a sportprogramokon túl szomszédsági önkéntes csoport alakult Gazdagréten, Albertfalván és Lágymányoson, ők a helyi civil szerveződések motorjai.
Elindult a Médiaműhely, amelynek önkéntes tagjai nem profi újságírók, hanem a 60. évük felett, közelében kezdtek el írással, rádiózással foglalkozni, az ő anyagaikkal a www.ujbuda.hu honlapon, valamint az Újbuda újságban lehet találkozni.
Újbudán öt 60+ klub működik, amelyek befogadó intézményként helyet biztosítanak a helyi kezdeményezéseknek, valamint szabadidős elfoglaltságot kínálnak minden 60 év felettinek.
Összesen hat helyen lehet ingyenesen hozzáférni az internethez, itt az idősek részére nemcsak képzést, de alkalmi segítséget is nyújtanak.
A kerületi közösségi házak mindegyikében szerveznek speciális 60+ programokat.
Az Újbuda 60+ program keretében a közeljövőben, szeptemberben nyílik a 60+ klub és programközpont, ahol számos rendezvény mellett többféle szolgáltatást vehetnek majd igénybe a kártyával rendelkezők.

2009.07.22 19:50:27

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A fizikailag passzív életmód lehetséges következményei

A rendszeres testmozgás csökkenteni az öregedéssel együtt járó kedvezőtlen élettani változások nagy részét, és ezzel nem csak az életminőség javul, hanem az időskorban jelentkező bizonyos betegségek is kivédhetők, megelőzhetők.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések