Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Már megint hőségriasztás lesz

kategória: Egészség nyáron, Egészségügyi tájékoztatás

Szerdától ismét hőségriasztást ad ki az országos tiszti főorvos.

Ismét erősödik a nappali felmelegedés, szerdától nyugat felől egyre szárazabb léghullámok érkeznek fölénk, így már egyre kevesebb helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Csütörtökön, pénteken alapvetően napos, száraz idő várható. Szombatra nagy valószínűséggel egy hidegfront érheti el északnyugati megyéinket, amely a hétvége folyamán várhatóan áthalad fölöttünk, záporokat, zivatarokat és lehűlést okozva. A lehűlés mértéke azonban bizonytalan.

A napi középhőmérséklet szerdától egyre több helyen 25 fok közelében, vagy afölött alakul. Az országos tiszti főorvos az előrejelzések és az Országos Környezetegészségügyi Intézet szakmai elemzése alapján 2010. július 21-24. között II. fokú hőségriasztást rendel el hazánk területére.

Országosan várható minimum és maximum hőmérsékletek:
július 21. szerda: hajnalban 16, 21 °C, napközben 30, 34 °C
július 22. csütörtök: hajnalban 17, 22 °C, napközben 31, 35 °C
július 23. péntek: hajnalban 18, 23 °C, napközben 32, 36 °C
július 24. szombat: hajnalban 18, 23 °C, napközben ÉNY-NY: 25, DK: 31 °C
július 25. vasárnap: hajnalban 13, 18 °C, napközben 23, 28 °C
július 26. hétfő hajnalban 15, 20 °C, napközben 25, 30 °C

TIPP

Olvassa el összeállításunkat arról, mit kell tennie egészsége védelmében, ha hőség van!


A meleg fokozottan megviseli szervezetünket. A déli órákban tartózkodjunk hűvös helyen. A lakások felmelegedését úgy akadályozhatjuk meg, ha becsukjuk az ajtót, ablakot és besötétítünk. Este, éjszaka szellőztessük át a helyiségeket friss levegővel. Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre különösen figyeljünk oda. A kirándulók, utazók, nyaralók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot. Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.

Dr. Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos felhívja az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét is, hogy az egészségünket érintő megelőző intézkedéseket tegyék meg a hőségriasztási terveknek megfelelően - olvasható az ÁNTSZ közleményében.

2010.07.21 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések