Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Már 4 órányi ülés is káros lehet - tornát is ajánlunk! Videóval!

kategória: Alternatív medicina, Egészségügyi tájékoztatás, Reumatológiai problémák, Sport, sport-egészségügy

Hosszú ideig tartó ülés káros az egészségre, függetlenül attól, hogy mivel töltjük közben az időt - állítják kanadai kutatók előzetesen, legújabb kísérleteik alapján.

Egyikük, a svéd származású Elin Ekblom-Bak így nyilatkozott: "Négy órányi ülés után a test káros jeleket kezd küldeni" - még azoknál az embereknél is, akik gyakran végeznek valamilyen testmozgást.

Legfrissebb statisztikák szerint az amerikaiak idejük 50 százalékát ülve töltik. "Jelenleg még nincs elég bizonyítékunk arra, hogy mennyire káros az egy helyben ülés, de egy biztos: minél többször megszakítjuk, annál jobb!"

Videó: HáziPatika.com

2010.03.08 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Agykarbantartás

Bámulattal hallgatjuk sok idős tudós előadását, tanúi lehetünk szellemi frissességüknek, miközben tudjuk, hogy 30-40 éves kor után szellemi teljesítőképességünk hanyatlani kezd. Hogyan lehetséges mégis a gondolkodás és tanulás, emlékezés frissen tartása?

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések