Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Mandulaünnep hatodszor is

kategória: Programajánló

Csütörtökön veszi kezdetét a hatodik Mandula Fesztivál a Balaton-felvidéken, a rendező települések területéről származó borok versenyével. A fesztivált Alsóörs, Csopak, Felsőörs és Lovas hívta életre a turisztikai szezon meghosszabbítása jegyében, ez a Balaton-felvidéki települések korai szezonnyitó rendezvénye. A különböző helyszíneken a programokon mintegy kétezer látogató vesz részt.

Csütörtökön hatkor a Balaton Riviéra zászlós boráért versennyel, a borok szakmai bírálatával kezdődik az idei programsorozat, mely április 26-án A Bakony-Balaton Geopark kultúrtörténeti emlékei - Kő és kultúra című fotókiállítás megnyitójával folytatódik a felsőőrsi Civilházban.

Április 27-én a lovasi Nagy Gyula galériában Papp János festőművész kiállítását, majd az egész hétvégén számos érdekes programot kínáló fesztivált nyitják meg Csopakon. Ugyanott, a művelődési házban Táblaképtöredékek címmel Mészöly Zsófia festő-restaurátor művész tárlatát tekinthetik meg a látogatók, ugyanezen a napon hirdetik ki a borverseny eredményeit.

Április 28-án ökopiac nyílik Csopakon a Balaton Borkúria udvarán, Felsőőrsön pedig átadják a Malomvölgyi tanösvényt. Tíz órától délután négyig ingyenes vitorlázásra nyílik lehetőség az alsóőrsi mólótól. A kirándulni vágyók ugyancsak tíz órától a Vörös homokkő geotúrára nevezhetnek be, amely az alsóőrsi művelődési háztól indul. Alsóőrsön ezen a napon számos szórakoztató programot kínálnak a művelődési ház parkjában; színpadi előadások, vidám színdarabok, balatoni népdalok, népzene, néptánc szerepel a műsorban, és lesz kézműves kirakodóvásár, íjászat, fafaragás, csipkebemutató, élő kovácsműhely, arcfestés, gyerekprogramok, étel- és borkóstoló is. Délután hattól a Muzsikás együttes koncertezik.

Április 29-én reggel nyolckor veszi kezdetét a Bakony-Balaton Horgászszövetség és a Csopak-Paloznak Horgászegyesület szezonnyitó horgászversenye a csopaki strandon. A nap folyamán több túra és akadályverseny is lesz, fél kilenckor kezdődik a hagyományos halászléfőző verseny a csopaki strandfürdőnél. Délután mandulás süteményeket versenyeztetnek, este pedig táncházzal zárul a fesztivál.

2012.04.19 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Praktikák:

    Étrendminták

    Étrendminták
    tovább


    Szponzorált hirdetések