Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Majd' 500 kilóról 245-re fogyott

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Elhízás, Gondolta volna?, Gyomor- és bélproblémák, Táplálkozás

Nehéz idők járnak arra a nebraskai férfira, aki egyszer majdnem 500 kilót nyomott, ám Patrick Deuel igyekszik pozitívan szemlélni az életet. Deuel 2004-ben 487 kiló volt, és amikor életmentő gyomorműtétjére szállították, hálószobájának falát ki kellett bontani, hogy Valentine-i otthonából el tudják szállítani. 

Médiatár főoldal
animáció

Laparoszkópiás gyomorszűkítés

Laparoszkópiás gyomorszűkítés
Amikor utoljára mérlegre állt (2006-ban), akkor 245 kiló volt.
Dr. Fred Harris, a férfi sebésze szerint egészségi állapota általánosan jónak mondható.

Az orvos szerint ha valaki leadja súlyfeleslege 50 százalékát műtétje után, az már sikernek nevezhető.
"Patrick járóképes. Tud autót vezetni, biciklizni, ami nem azt mutatja, hogy a halálán lenne" - mondta el dr. Harris. 
Deuel elismeri, hogy az akaraterő nem tartozik az erősségei közé. Felesége és orvosa legnagyobb bánatára még mindig napi másfél doboz cigarettát szív el, és nem tud ellenállni a chipsnek és a salsának. Elmondása szerint evéssel vezeti le a stresszt. 

Mindezek mellett ráadásul munkanélküli. Elmondta, hogy átképzésen vett részt annak érdekében, hogy megfelelő munkát találjon, de a volt étteremvezető abban az egyben biztos, hogy többé nem akar az élelmiszerellátásban dolgozni. Ott túl sok lenne a csábítás... A házaspár egyetlen bevételi forrása Deuel havi alig 600 dolláros szociális segélye. A férfi ideje nagy részét azzal tölti, hogy elvégzi a ház körüli teendőket, és segít a feleségének munkát találni. A diétájáról csak ennyit mondott: "Bármi is van a hűtőben, az bekerül a tankba." Deuel elmondta, hogy a humor a legfőbb támasza:

"Az ember vagy összekuporodik a sarokban, és sír, vagy megpróbálja átvészelni a dolgokat. Én is könnyen feladhatnám, de miért is tenném?"

Animáció: HáziPatika.com

2008.08.19 10:10:01

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések