Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Magyar tájak tavasztól őszig a Vajdahunyadvárban

kategória: Programajánló

A magyar tájakat, a hazai termékeket és a vidéki életformát népszerűsítő rendezvénysorozat várja az érdeklődőket a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében. A belépés díjtalan. A rendezvénysorozat nyitónapján, április 14-én a legelők világával, a pásztorélettel, a csikós, gulyás, juhász, kondás, kanász, csordás szavak jelentésével és mögöttes tartalmával ismerkedhetnek meg a látogatók. Míg a gyermekek magyar pásztorkutyák társaságában csuhéjátékot készítenek és nemezelnek, a felnőttek a karikás ostor készítését figyelhetik meg.

Május 12-én az ébredő természettel, a többi között a madárodú készítésével, a festőnövényekkel, azok felhasználásával és a bokrétának való alapanyagokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Június 2-án gyógyvizekről szóló előadások, mesterségek bemutatói, városligeti séták és vizes kísérletek is színesítik a programokat. A szakemberek gyógynövényekkel és fűszernövényekkel kapcsolatos ismereteiket is megosztják az érdeklődőkkel.

A Vajdahunyadvár kolostorudvarán a magyarországi halfajokról tudhat meg többet a közönség július 28-án. A felnőttek a vizek világáról szóló előadásokat hallgathatnak, a gyerekek akadálypályákon tehetik próbára ügyességüket. Szeptember 29-én aztán borászati tárlattal egybekötött borkóstoláson vehetnek részt a látogatók, közben az ügyes kezűek a Városliget fáinak és bokrainak terméseiből asztaldíszt készíthetnek.

A Tavasztól őszig magyar tájakon című programsorozat célja az, hogy segítse a gazdálkodók, a kézművesek, a gyógynövénytermesztők, az állattartók és a városi emberek találkozását. A hónapról hónapra változó programok révén a látogatók nyomon követhetik, ahogy a téltemetés után a természet újjászületik, elkezdődik az állatok legeltetése, a vetés, majd a növények virágzása, a gyümölcsérés és végül az aratás, a betakarítás. Találkozhatnak azokkal a hazai gazdálkodókkal, mesteremberekkel, akiknek mindennapjait a természet rendje határozza meg, és munkájuk révén kerülnek az asztalokra az ízletes házi sajtok és a fűszeres borok.

2012.04.14 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Tippek:

    Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


    Szponzorált hirdetések