Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Magától lebomló rágógumi környezetvédőknek

kategória:

Környezetünket sok helyen csúfítja a mások által elhagyott használt rágógumi. Ott van a moziszékek alatt, az utcákon, az iskolapadokban. A megoldás azonban nem váratott sokáig magára.

A 'Clean Gum' fantázianévre keresztelt rágógumi nem ragad, emiatt könnyű eltávolítani a cipőkről, ruháról, hajból, az utcáról, székekről. Az előzetes tesztek szerint az újfajta rágó vízben magától felbomlik, ezért még könnyebb megszabadulni tőle - olvasható a rágót kifejlesztő Revolymer cég közleményében.
Tesztek során bizonyították, hogy míg a vezető rágógumi márkák négyből háromszor biztosan hozzáragadnak valamihez, addig a Clean Gum ha hozzá is ragad valamihez, onnan 24 órán belül a természetes bomlási folyamat során eltűnik.

"Technológiánk alapja, hogy úgynevezett amfifilikus polimereket adunk a módosított rágógumi alaphoz, emiatt az eldobott rágó felületi tulajdonságai megváltoznak. Ezáltal az eldobott rágó kevésbé fog ragadni" - nyilatkozta Terence Cosgrove, a Revolymer vezető kutatója.

2008.12.27 00:02:00

forrás: Medipress

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Lélek

  Ami az időseket sújtja...

  "A magány se nem jó, se nem rossz, hanem felerősíti az érzelmeket. A boldog magányos nagyon boldog, a szomorú magányos rendkívül szomorú."- vélekedik Tonino Capone, olasz filozófus.

  tovább

  Tesztajánló

  Asztma-kontroll teszt

  Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


  Szponzorált hirdetések